Zwemmers laten topprestaties zien tijdens laatste JJS van seizoen 2023/24

Op zaterdag 22 juni 2024 verzamelden zich weer junioren- jeugd- en seniorenzwemmers in het Kalverdijkje in Leeuwarden voor de laatste JJS van dit seizoen. De sfeer was ontspannen en met maar 48 zwemmers leek het een snelle en korte wedstrijd te worden.

Orca was aanwezig met zwemmers van Opleidingen, c-selectie en a-selectie. Ook van de miniorenselectie waren onze twee junioren die daar nog zwemmen ingeschreven. De groep was dus heel gemêleerd van zeer weinig wedstrijdervaring tot ervarene zwemmers.De dames trapten de wedstrijd af met de 50 m schoolslag. Een groot deelnemersveld met maar liefst 5 volle series bood een heel divers beeld. De dames van Orca zetten direct de toon want bijna iedereen zwom een PR.

Omdat zich niemand op de 400 m wisselslag van de heren had ingeschreven, was het direct weer de beurt aan de dames. Deze keer zwommen ze de 100 m vrije slag. Ook hierbij verpulverden de dames van Orca menig PR, waaronder Lilian met 1,3 s, Lana met 1,6 s, Evy met bijna 3 s, Ellie met 6 s en Ilse met maar liefst 14 s. Opvallend waren Robin Bregje (2011) en Amélie (2010) die voor het eerst de 100 m vrije slag zwommen. Met respectievelijk 1:34,00 en 1:24,58 zetten ze zeer respectabele tijden neer. Daarna mochten de heren in actie komen op de 100 m rugslag. Met maar 4 heren aan de start, zette Yannick een mooie PR neer en verpulverde Timo zijn PR met maar liefst 5,5 s.

Op de 200 m schoolslag van de dames gingen Ida, Ellie, Isa en Syll er helemaal voor. Terwijl de eerstgenoemde dames deze afstand voor het eerst zwommen, veegde Syll haar PR met 2,5 s verbetering van de kaart en zwom Isa er meer dan 6 s van af.

Na de pauze stonden de 100 m vrij van de heren op het programma. Deze werden gevolgd door de 200 m vlinderslag van de dames en de 50 m vlinderslag van de heren. Bij de 100 m wisselslag van de dames gingen maar liefst 11 zwemsters van Orca van start. Voor Amélie, Ilse en Ellie was het de eerste keer dat ze deze afstand in een wedstrijd zwommen. Amira verbeterde haar tijd met maar liefst 7,5 s. Maar ook Femke (2,8 s), Evy (4 s) en Fenna (1,5 s) lieten duidelijk zien dat het seizoen voor hen nog niet afgelopen is. Ook Lana zwom wederom een kleine PR.  

De afsluiter waren de 200 m vrije slag van de heren. Timo (2011) en Yannick (2007) zwommen in de banen 5 en 6. De volledige 8 banen gunden ze elkaar geen centimeter voorsprong. Timo had uiteindelijk de langere adem en wist Yannick in de eindsprint net de verslaan. Daarmee verbeterde hij zijn PR met bijna 4 s. Een eervolle vermelding op deze plek ook voor Siete van SG Bolsward-Workum die regelmatig met Orca meetraint. Hij zwom op de 200 m vrij eveneens een mooi PR.

De trainers van Orca waren in ieder geval erg tevreden met de gezwommen tijden. Maar vooral waren ze trots op het feit dat onze zwemmers ondanks het naderende einde van het seizoen nog zulke prachtige tijden neerzetten.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media