Orca op één in de A-competitie na de eerste ronde in Groningen

De zwemselecties van Orca kwamen voorheen uit in twee verschillende competities. Door degradatie van de ene groep en promotie van de ander, kwamen de teams steeds dichterbij elkaar. Nu beide teams ook nog eens kleiner waren geworden, besloten TC zwemmen en de trainers dat het tijd is om de krachten te bundelen. Zo kwam het dan ook dat maar liefst 47 zwemmers uit Leeuwarden en omstreken naar Groningen gingen, compleet met vijf ploegleiders en een tribune vol publiek voor de eerste ronde van de A competitie 2024/2025.

Iedere zwemmer mag uitkomen in een bepaalde leeftijdscategorie. In zo’n leeftijdscategorie tellen dan vervolgens afhankelijk van de afstand één of twee tijden. Het is dus heel belangrijk voor een vereniging om een brede selectie te hebben. Orca wist nu op alle nummers zwemmers in te zetten, die sneller waren dan de vervangende tijden, dit helpt enorm om het goed te doen in de competitie. Verder bezetten de fanatieke Orcanezen ook nog eens alle estafettes, dus dat waren echte puntenknallers. We zijn dan ook trots om te zien waar deze prachtige races ons hebben gebracht in de eerste tussenstand – namelijk op de eerste plek.

Naast mooie prestaties voor de club, zwommen onze helden ook nog eens 36 oude persoonlijke records uit de boeken en werden 6 persoonlijke records gevestigd op afstanden die nog niet eerder door die zwemmer waren gezwommen. Bovendien werd er geweldig aangemoedigd. Met name tijdens de estafettes gaf menig horloge een signaal dat de herrie oorverdovend was. Al met al een grensverleggende wedstrijd, die lang duurde, maar ook erg succesvol en gezellig was.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media