Ook het 2de o12 team ZV Orca begonnen

Was het vorige de beurt aan ons o12-2 team, dit weekend was o12-1 aan de beurt om de competitie te beginnen.  En wat voor start werd het! 

O12-1 is een combinatie van o14 en o12 spelers. In Buitenpost kregen 3 tegenstanders een lesje effectiviteit in doelpunten maken (van met name Ruben). Drie wedstrijden op het programma: tegen Wetterwille uit Burgum, Dragor uit Drachten en de thuisclub PWC uit Buitenpost. Zes spelers namen de honneurs waar: Ruben en Kristian, Dinan, Jaimy, Lexy en Mads.

DraGor – ZV Orca

De eerste tegenstander was DraGor en ZV Orca schoot uit de startblokken met alleen maar doelpunten door Ruben en Kristian. DraGor wist niet waar het het zoeken moest. Was het eerste partje 0-4, het 2de partje werd afgesloten op 0-9! Mads en Kristian gaven de ene na de andere assist. In dit partje was met name Jaimy lekker op dreef. Orca nam in het 3de partje gas terug (1-11), waarna het team in het 4de partje nog een keer goed aangezette.  Een duidelijke overwinning in doelpunten (1-17) en in partjes: uitslag DraGor – ZV Orca: 0 – 4. Doelpunten: Ruben 9, Jaimy 4, Lexy 3 en Kristian 1.

ZV Orca – Wetterwille

Direct na de overwinning stond de wedstrijd tegen Wetterwille op de rol. Wetterwille bleek een taaie ploeg, met name door een grote en sterke speler die achterin veel gaten dichtzwom en ballen afpakte. Daar viel eigenlijk niet tegen aan te vallen. Door slim over te spelen en een overtal te creeren werd er toch 2x gescoord en won o12 het partje. Met Dinan in de mandekking in het 2de partje werd de sterke speler geneutraliseerd en Orca profiteerde: 4 – 1 tussenstand halverwege de wedstrijd. Het 3de partje neutraliseerden beide teams elkaar waarna Orca in het 4de partje nog 2x wist te scoren via Kristian.  In doelpunten was de uitslag 6 – 1, in partjes was de uitslag ZV Orca – Wetterwille: 4 – 1. Doelpunten: Kristian 3, Ruben 2 en Dinan 1.

PWC – ZV Orca

De laatste wedstrijd van de middag was tegen PWC waarbij het scenario gelijk was aan de 1e wedstrijd: Ruben die de ene na de andere break forceerde en de rest van het team die van achteruit de bal naar Ruben speelde. Elk partje leverde winst op en werd er lustig op los gescoord. Uitslag PWC – ZV Orca (in doelpunten: 1 – 15): 0 – 4. Doelpunten: Ruben 8, Kristian 3, Dinan 2 en Lexy en Jaimy elk 1.

Een mooie middag voor o12-1, die dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimtes. Met name Ruben bleek een plaaggeest voor de tegenstanders, ondersteund uiteraard door een goede verdediging en dito keeperswerk.

@Gerben


Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media