Nieuwe competitie gestart door ZV Orca o12

O12 is afgelopen zaterdag gestart met de nieuwe competitie. En er zijn een aantal dingen veranderd: (1)  de leeftijdscategorie is een jaartje opgetrokken, geen o11 meer, maar o12 en (2) de uitslag van de wedstrijd wordt niet meer in doelpunten uitgedrukt, maar in gewonnen partjes. Tenzij je gelijk speelt in een partje natuurlijk 😊. Elk gewonnen partje levert 1 punt op, een gelijk geëindigd partje levert beide teams een punt op. Zie bijgevoegde documenten met meer details.

Zoals gezegd, o12 is weer begonnen en wel in Meppel met 3 wedstrijden op het programma: tegen De Reest uit Meppel, tegen Neptunia uit Sneek en tegen SGHA uit Heerenveen. Negen spelers namen deel, waaronder de 5 ‘ervaren spelers’ Ruben, Kristian, Matthijs, Loek en Sara en maar liefst 4 debutanten: Otte, Melle, Eva en Thomas.

SGHA – ZV Orca

De eerste tegenstander was SGHA uit Heerenveen en die schoten uit de startblokken: ze namen snel  de leiding in het 1e partje. Het is dat de keeper zoveel ballen tegen hield anders was de achterstand meer geweest dan 2 – 0 in doelpunten. Het eerste partje heeft o12 verloren, waardoor de tussenstand op 1 – 0 stond. Het 2de eindigde in een gelijk spel met 2 doelpunten van SGHA en 2 door Sara en Thomas (4 – 2). Door 3 keer te scoren via Sara, Kristian en de 1e goal van Otte (!) (en SGHA 1x) trok Orca de stand gelijk in doelpunten en partjes. Met een andere keeper op goal en de gebroeders Ruben en Kristian warmgedraaid wist Orca nog 3x te scoren en SGHA 1x: een overwinning in doelpunten (6-8) en in partjes. Uitslag SGHA – ZV Orca: 2 – 3. Doelpunten: Kristian 2, Ruben 2, Sara 2 en Thomas en Otte elk 1.

De Reest – ZV Orca

Direct na de overwinning stond de wedstrijd tegen De Reest op het programma. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en er werd stevig uitgedeeld en geïncasseerd. Partje 1 was voor de Reest met 4 – 2, doelpunten Sara en Ruben. Partje 2 ook voor de Reest (9 – 6), maar Orca scoorde ook 4x: Matthijs kwam 2x goed door, Otte met een afstandsschot en het 1e doelpunt van Eva ooit. Het 3de partje was voor Orca (11 – 11) met Ruben en Kristian die de doelpunten verdeelden. Het 4de partje was het spannendst met beide ploegen 4x trefzeker: 4x Kristian. In doepunten was de uitslag 15 – 15, in partjes was de uitslag De Reest – ZV Orca: 3 – 2. Doelpunten: Kristian 7, Ruben 3, Matthijs 2 en Sara, Otte en Eva elk 1.

Neptunia – ZV Orca

De laatste wedstrijd van de middag was tegen Neptunia en ook die wedstrijd was een erg spannende. Vanwege het missen van diverse kansen sloot Orca het 1e partje verliezend af (2-1) met een doepuntje van Kristian. In het 2de partje waren de rollen omgedraaid, die wist Orca te winnen (tussenstand 3 – 4) met mooie doelpunten van Kristian (2x) en Matthiijs 1x, waarna het 3de partje weer verloren werd (8-6), weer Otte die een doelpuntje meepikte en Ruben die zich onderscheidde. Het 4de partje werd vervolgens weer gewonnen met de einduitslag precies gelijk in doelpunten (10-10). In deze periode wist Loek 2x te scoren en Sara en Kristian elke een keer. Uitslag Neptunia – ZV Orca: 2 – 2. Doelpunten: Kristian 4, Loek 2, Ruben, Matthijs, Sara en Otte elk 1.

Een mooie middag voor o12 met veel gemaakte doelpunten, die door goed overspelen tot stand kwamen en met tegenstanders die zeer aan elkaar gewaagd waren. Verdedigend lieten we wel eens een steekje vallen, waardoor de tegenstander makkelijk kon scoren. Maar in elke wedstrijd werd knap teruggevochten tot een gelijk spel en zelfs 1x een overwinning.

@Gerben


Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media