Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Miniorencircuit en swimkick circuit derde ronde

Laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2022

Zaterdag 3 december stond alweer de derde ronde van het minioren circuit op de planning. In de minioren nummers strijden de allersnelste zwemmers voor plaatsing in de regionale en nationale finales, in de swimkick nummers doen de wat minder ervaren zwemmers wedstrijd ervaring op om zich steeds verder te ontwikkelen. Alle Friese verenigingen kwamen samen in Wolvega om aan deze sportieve strijd mee te doen. Orca had een grote en sterke afvaardiging vanuit het jeugdteam, die er dan ook voor zorgden dat de yell vaak werd gescandeerd.

Lees meer...

Een geweldig feest bij Orca opleidingen en het jeugdteam

Laatst bijgewerkt op zondag 04 december 2022


Woensdag 30 november was het feest bij de trainingen van Orca opleidingen en het jeugdteam. Sinterklaas had laten weten een bezoek aan Orca te willen brengen. Daarom werd de zwemzaal met de hulp van de trainers en een paar ouders razendsnel feestelijk aangekleed. In plaats van vlaggenlijnen werden Sinterklaasvlaggetjes opgehangen en overal waren cadeautjes te zien. 
Tijdens de warming up arriveerden vier Pieten die vervolgens de kinderen lieten zien hoe zij zich altijd opwarmden voordat ze de daken op gaan. De kinderen deden gezellig mee. Daarna wilden de Pieten graag zien hoe goed de kinderen al kunnen zwemmen. En dat lieten de kinderen graag zien in een vrije slag estafette. De Pieten waren dolenthousiast en bekeken van alle kanten hoe de kinderen zwommen. 

Lees meer...

6e Orca's Christmas Swim! 28 en 29 december 2022

Laatst bijgewerkt op zondag 27 november 2022

Beste allemaal,

Op 28 en 29 december 2022 organiseren we de 6e Orca's Christmas Swim!  We zijn al volop bezig met de voorbereidingen. De wedstrijdbestanden staan inmiddels op de webkalender. Maar hier zijn de wedstrijdbestanden ook te vinden:

Hoofdtoernooi: Uitnodiging en bepalingen uitnodiging en bepaling christmas swim 2022.pdf

LFX bestand *koppeling naar ZV ORca Christmas Swim 2022.lfx

Uitnodiging en bepalingen uitnodiging en bepaling minioren christmas swim 2022.pdf

LFX bestand * koppeling naar Christmas swim 2022 minioren.lfx  

Lees meer...

Oliebollentoernooi 30-12-2022

Laatst bijgewerkt op dinsdag 22 november 2022

Na 3 jaar is er weer een ZV Orca  Mix-waterpolo-Oliebollentoernooi op vrijdagavond 30-12-2022 voor alle leden van Zv Orca (waterpolo/zwemafdeling/masters/opleiding/e.d.)
Zwembad open vanaf 18.00 uur en de wedstrijden zijn van 18.30 - 22.00 uur.
De teams bestaan uit jeugd, heren, dames en mogelijk ouders van kids.

De oliebollen worden deze keer gebakken door Anno van restaurant "De Blauwe Golf"

Lees meer...

Orca op dreef in de 2e ronde van de B-zwemcompetitie

Laatst bijgewerkt op zondag 20 november 2022Op zaterdag 19 november 2022 ontving Orca in zwembad ’t Kalverdijkje in Leeuwarden diverse Noordelijke zwemvereniging voor deel 2 van de zwemcompetitie. Hierin gingen de zwemmers van het jeugdteam samen met zwemmers van de c-selecties en enkele masters op jacht naar de snelste tijden en punten voor de competitie. Er werd een dubbele competitie gezwommen. Terwijl de Granaet en de Vikings streden om punten in de A-competitie, ging het voor Orca en Wetterwille om de strijd in de B-competitie.

Femke, Wyneke Edou, Evy en Sarah beten de spits af met de 4x 50 m vrije slag estafette. En wat gingen de dames hard. Niet alleen hun persoonlijke records sneuvelden een voor een, ook wist dit piepjonge clubje de deels 3 jaar oudere zwemmers prima bij te houden. Ook na de eerste estafettes werden weer vele PR’s verbroken door de minioren, junioren en jeugd maar ook de masters lieten zien dat ze nog steeds bovenaan mee zwemmen. Uiteindelijk lukte het Orca om op 19 van de 22 afstanden onder de vervangende tijden te blijven en daarmee belangrijke punten te scoren. 

Lees meer...

Topprestaties Orca bij 1-uursestafette

Laatst bijgewerkt op dinsdag 15 november 2022Bij de jaarlijkse 1-uursestafette in Hoogezand op zaterdag 12 november wonnen beide mixteams van het jeugdteam een prachtige zilveren beker!

Team 1 kwam uit onder de 11 jaar en bestond uit Hammada, Isa, Ruben, Esmee, Ids, Emma H., Kristian, Marije, Syll en Myra. Zij legden in de 60 minuten durende wedstrijd maar liefst 3.589 meter af.

Team 2 streed mee om de prijzen in de categorie onder 13 jaar. Dit team bestond uit Kasper, Evy, Lana, Emma L., Wyneke Edou, Famke, Eline, Giulia en Femke en deze dames en heer wisten zelfs 4449 meters te zwemmen in de beschikbare tijd.

Beide afstanden waren goed voor zilver in het sterk bezette deelnemersveld. De zeer constante tijden, goede aanmoedigingen en het plezier zorgde ervoor dat het een geweldige wedstrijd was voor alle deelnemers!

Later op de dag wisten de heren masters (waar overigens ook enkele dames meezwommen) zelfs goud te winnen met een recordafstand van 5981 meter!

Vanuit de A-selectie en de C-selectie deden er mixteams mee onder de 17 jaar. Zij werden niet onverdienstelijk 4e en 7e.

Orca’s Christmas Swim 2022

Laatst bijgewerkt op maandag 07 november 2022

Beste zwemvrienden,

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: Orca’s Christmas Swim.
De 6e editie wordt gehouden op 28 en 29 december 2022 in zwembad ’t Kalverdijkje in Leeuwarden.

Ook dit jaar hebben we weer een goedgevulde prijzenpot (met dank aan onze sponsoren).

 

Wat kun je weer verwachten:

Lees meer...

KNZB Deep Focus weekend met sterke Orca vertegenwoordiging

Laatst bijgewerkt op zondag 06 november 2022

In het weekend van 4, 5 en 6 november organiseerde jeugdbondscoach Henri Koek vanuit de KNZB een trainingskamp voor junioren en jeugd wedstrijdzwemmers op NK niveau in Drachten. Het trainingskamp met de naam Deep Focus techniekweekend richt zich met name op het verbeteren van de technische basis van de zwemmers en daarnaast het leren toepassen van de nieuwste technische inzichten, vanuit de wereldtop.

Orca’s hoofdtrainer A-selectie Dennis Lier was het hele weekend aanwezig en nam een groot deel van het techniekonderwijs voor zijn rekening. Maar niet alleen aan de badrand had Orca een sterke afvaardiging, ook in het water leverde onze club vier van de in totaal 22 zwemmers. Ilana Gentile, Wyneke Edou van der Heide, Mare Meerman en Kasper Lubbers waren erbij en zogen alle informatie op die ze konden meekrijgen. We zijn allemaal benieuwd naar de resultaten die dit bij de komende grote wedstrijden op zal leveren!

 

Jeugdteam gaat ervoor in eerste ronde Minioren clubmeet!

Laatst bijgewerkt op zaterdag 05 november 2022
Op zaterdag 5 november ging de minioren clubmeet competitie van start, op verschillende locaties in Nederland zwommen miniorenteams precies hetzelfde programma. Voor Orca’s jeugdteam stond de eerste wedstrijd gepland in Heerenveen. Door verschillende omstandigheden was het team wat kleiner dan normaal gesproken, desondanks gingen de zwemmers er vol in. 
 
Er werden prachtige persoonlijke records gezwommen. De grootste was wel voor Hammada Wali die maar liefst 15 seconden van zijn 100 meter schoolslag afhaalde. We wachten vol spanning de tussenstand af en gaan natuurlijk dan ook keihard met ook de ontbrekende toppers voor de volgende ronde, want we zouden natuurlijk graag weer in de absolute top van Friesland horen zoals vorig jaar.

De Friese 5 – wat een feestje

Laatst bijgewerkt op zondag 30 oktober 2022De foyer van het Kalverdijkje in Leeuwarden stond zaterdag, 29 oktober 2022 vol met ouders, kinderen en trainers, die allemaal gespannen op het begin van de Friese 5 wachtten. Samen met beginnende zwemmers van de Granaet, Wetterwille en F.Z.C.’54 mochten zij, soms voor het eerst in hun zwemcarrière om de snelste tijden en om medailles strijden. 

Lees meer...