Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca zwemt goed mee in de Friese top

Laatst bijgewerkt op dinsdag 24 januari 2023

In het weekend van 21 en 22 januari waren de meiden junioren 1 van het Jeugdteam samen met de zwemmers van de A-selectie te gast in Heerenveen. Bij de Friese winterkampioenschappen mochten zij zwemmen tegen de top van onze provincie.  

De zaterdag begon met de 4x 50 m vrije slag estafette waarbij het team van Orca Leeuwarden 1 een mooie 2e plek behaalde. Al snel daarna mochten de meiden op de 50 m vlinderslag van start. En wat zwommen ze snel! PR na PR sneuvelde met veelal hele seconden. Ook op de 50 m schoolslag verbeterden de meiden hun tijden aanzienlijk. 

Het programma bestond uitsluitend uit 50 m en 100 m afstanden waardoor de vaart er goed in zat. De zwemmers kwamen uit op de afstanden waarvoor ze zelf gekozen hadden. Hierdoor zwom niet iedereen hetzelfde programma en lagen er bij elke afstand en slag wel een of meer zwemmers van Orca in het water. Ondanks al het geweld vanuit met name Drachten en Heerenveen werd de eer van Leeuwarden goed hoog gehouden! 

Ook op de zondag kwamen weer veel Orca-zwemmers aan de start. Ook nu werden er weer een groot aantal PR's verbeterd en werden ook de nodige medailles gepakt. De dikste verbeteringen waren voor Femke van der Veen op de 100 wisselslag en Sarah Vellinga op de 100 vlinder met respectievelijk maar liefst 12 en 13 seconden!  

De dames senioren pakten zilver op de 4x 100m vrije slag en de dames junioren scoorden een mooie derde plek op deze estafette. Uiteindelijk wisten zowel de junioren- als jeugd/seniorenzwemmers van Orca vrijwel allemaal mooie resultaten neer te zetten. Grootste verzamelaar van eremetaal was Marte Hieke van der Kamp met maar liefst 8 medailles! 

De medaillewinnaars namens Orca: 

 

Marte Hieke van der Kamp: 2x goud, 4x zilver, 3x brons 

Nynke van der Zee: 1x zilver, 4x brons 

Eise van der Zee: 2x zilver, 1x brons 

Matthijs van Meerendonk: 1x goud, 3x brons 

Isa Segenhout: 1x zilver, 1x brons 

Indy Feenema: 1x zilver 

Myrthe Natzijl: 1x brons