Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca op dreef in de 2e ronde van de B-zwemcompetitie

Laatst bijgewerkt op zondag 20 november 2022Op zaterdag 19 november 2022 ontving Orca in zwembad ’t Kalverdijkje in Leeuwarden diverse Noordelijke zwemvereniging voor deel 2 van de zwemcompetitie. Hierin gingen de zwemmers van het jeugdteam samen met zwemmers van de c-selecties en enkele masters op jacht naar de snelste tijden en punten voor de competitie. Er werd een dubbele competitie gezwommen. Terwijl de Granaet en de Vikings streden om punten in de A-competitie, ging het voor Orca en Wetterwille om de strijd in de B-competitie.

Femke, Wyneke Edou, Evy en Sarah beten de spits af met de 4x 50 m vrije slag estafette. En wat gingen de dames hard. Niet alleen hun persoonlijke records sneuvelden een voor een, ook wist dit piepjonge clubje de deels 3 jaar oudere zwemmers prima bij te houden. Ook na de eerste estafettes werden weer vele PR’s verbroken door de minioren, junioren en jeugd maar ook de masters lieten zien dat ze nog steeds bovenaan mee zwemmen. Uiteindelijk lukte het Orca om op 19 van de 22 afstanden onder de vervangende tijden te blijven en daarmee belangrijke punten te scoren. 

Bijzondere vermeldingen zijn voor

-  Kasper die met zijn 11 jaar op de 50 m schoolslag aan de start ging bij tegen zwemmers uit 2006 en 2008 en iedereen achter zich wist te laten;

- Femke, Lana en Evy die hun tijden op de 200 m wisselslag met maar liefst 23 (Femke), 13 (Lana) en 9 seconden (Evy) verbeterden;

- Sarah die op de 100 m vlinderslag meer dan 14 seconden van haar PR af zwom;

- Rixt die bijna 9 seconden onder haar tijd bleef op de 200 m vrije slag;

- en Timo die in zijn eentje de 50 m vrije slag tegen de klok zwomen toch zijn PR met anderhalf seconde verbeterde.

Met nog heel wat trainingsuren te gaan, kijken we nu alweer uit naar het derde deel van de competitie eind januari in Burgum.