Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

De Friese 5 – wat een feestje

Laatst bijgewerkt op zondag 30 oktober 2022De foyer van het Kalverdijkje in Leeuwarden stond zaterdag, 29 oktober 2022 vol met ouders, kinderen en trainers, die allemaal gespannen op het begin van de Friese 5 wachtten. Samen met beginnende zwemmers van de Granaet, Wetterwille en F.Z.C.’54 mochten zij, soms voor het eerst in hun zwemcarrière om de snelste tijden en om medailles strijden. 

Eenmaal in het water tijdens het inzwemmen waren de kinderen in hun element. De zenuwen gingen liggen. Samen zwommen ze hun rondjes en oefenden ze nog even een start of keerpunt. En dan was het zo ver. De wedstrijd begon met de 25 m schoolslag van de minioren 1 en 2, kinderen geboren in de jaren 2015 en 2016. Vrolijk klommen de 6 en 7 jarige jongens en meiden op het startblok. “Op uw plaatsen…”, en daar gingen ze. Er volgden de minioren 3 en 4 met 25 m schoolslag en daarna de minioren 5 (en 6 bij de jongens) en de junioren. Zij zwommen 50 m afstanden. 

In de loop van de wedstrijd zwommen alle zwemmers hun afstanden op de schoolslag, de rugcrawl en de vrije slag. Sommige toeschouwers keken verbaasd toen een aantal kinderen bij de vrije slag van de borstcrawl overgingen op de schoolslag. Gelukkig heet deze slag “de vrije slag” waardoor dit helemaal legitiem is. En voor de jonge zwemmers is dit een fijne back-up voor het geval dat ze de 50 m borstcrawl nog niet helemaal volhouden. Op deze manier lukte het iedereen om de gevraagde afstanden uit te zwemmen.

Naast onze allerjongste zwemmers van Opleidingen zwommen zaterdag ook de zwemmers van de instroomgroep van het jeugdteam mee en een aantal junioren die sindskort bij de C-selectie meetrainen. Zij hebben eerder al enige wedstrijdervaring opgedaan en gaven het voorbeeld voor anderen en hielpen de nieuwere zwemmers. In totaal waren er 25 zwemmers van Orca aanwezig. De sfeer zat er goed in en naarmate de wedstrijd vorderde, werden de aanmoedigen luider en enthousiaster. 

Dankzij de sponsoring van Pranger & Rosier en de hulp van trainers, ouders, vrijwilligers en de jury werd het een geslaagde wedstrijd waarin het opdoen van wedstrijdervaring en het plezier in het wedstrijdzwemmen voorop stonden. Een bijzondere dank gaat uit Emma, Esmee en Evy die als kaartjeslopers en bij de begeleiding van de zwemmers meehielpen. 

Uiteindelijk was het tijd voor de prijsuitreiking. Gespannen wachtten de zwemmers erop wie een medaille in ontvangst mocht nemen. En dat waren er nogal een aantal zwemmers van Orca. Gefeliciteerd Niene (goud), Aniek (zilver), Max (zilver), Cas (brons), Thomas (goud), Xin-Long (brons), Ida (zilver), Julia (goud) en Noël (brons).  Maar ook alle andere zwemmers hebben ontzettend goed hun best gedaan en hebben laten zien wat ze in de afgelopen weken en maanden allemaal al geleerd hebben. Top gedaan, Amira, Basma, Dirk, Fenna, Ilse, Isa, Isabelle, Jelte, Lisa, Lucas, Myra, Robynn, Stien, Talitha, Tys en Yinthe. Jullie mogen allemaal heel trots op jezelf zijn dat jullie deze wedstrijd gezwommen hebben.