Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Jeugdteam Orca knalt seizoen 2022/2023 in!

Laatst bijgewerkt op maandag 19 september 2022De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is een feit voor de minioren van het Jeugdteam en heeft al veel snelle tijden en eremetaal voor de Leeuwarders opgeleverd!

Zaterdag 17 september lieten onze minioren tijdens de gemengde swimkick en de miniorenwedstrijd in Drachten zien wat ze waard zijn. Swimkick bestaat uit laagdrempelige afstanden, voor beginnende wedstrijdzwemmers, miniorencircuit is een landelijk circuit met uitdagende nummers waarmee zwemmers zich kunnen plaatsen voor regionale en landelijke finales.

Voor veel zwemmers van het Jeugdteam was het op de één of andere manier een primeur. Voor een paar zwemmers was het de allereerste wedstrijd ooit. Voor anderen was het de eerste keer in een ander zwembad dan het Kalverdijkje en voor een grote groep zwemmers was het de eerste keer miniorencircuit nadat ze afgelopen jaar alleen het Swimkickprogramma gezwommen hadden. En eerste keren zijn natuurlijk vaak spannend, al was dat aan de prestaties zeker niet te zien!

Orca was in Drachten met een grote ploeg aanwezig om zich te meten met zwemmers van maar liefst acht andere Friese zwemverenigingen. En wat deden onze zwemmers dat goed. Er werden hele mooie tijden gezwommen bij de Swimkick en de PR’s bij de miniorencircuit vielen bij bosjes. Bovendien waren we met onze luide aanmoedigingen ook zeker niet te missen, de sfeer zat er goed in!

Ondanks de grote concurrentie wisten de zwemmers van Orca ook nog eens veel medailles te winnen. Zo was er goud voor Myra, Esmee, Tijn en Kasper, zilver voor Ruben en Syll en brons voor Kristian en Timo. Ook iedereen die zonder medaille naar huis is gegaan, mag trots op zichzelf zijn. Ten eerste vanwege de goede tijden aan het begin van het seizoen, maar ook vanwege de geweldige sfeer en sportiviteit. Het belooft weer een mooi seizoen te worden!