Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Jeugdteam Orca straalt bij Arena clubmeet finale in Maastricht!

Laatst bijgewerkt op maandag 04 juli 2022

Op zondag 3 juli gingen 17 zwemmers van zv Orca Leeuwarden met 3 ploegleiders en een schare aan fans helemaal naar Maastricht. Een lange reis, maar niet voor niets, want de landelijke minioren clubmeet finale werd daar georganiseerd. Een wedstrijd waarin de zwemmers niet voor hun eigen glorie zwommen, maar vooral voor de club en dus voor al hun teamgenoten! 

Net als al het hele seizoen lieten de minioren zien dat ze goed in vorm waren. Prachtige persoonlijke records waren er bijvoorbeeld voor Nikola Brkić, Timo van de Pavoordt, Emma Hoekstra, Nienke Zeemans en Kristian Lubbers. Alle zwemmers hebben prachtige progressie gemaakt ondanks de lockdown, goed om te zien dat hun inzet en motivatie zo loont. De beste individuele klassering was er voor Syll Rinsma met haar sterke 50 meter schoolslag waarop ze vierde werd. Het team eindigde uiteindelijk als 16e.

Dit jaar werd voor het eerst de clubmeet voor minioren in nieuwe stijl georganiseerd. Vier voorrondes waarin elke Nederlandse vereniging alles mocht geven met haar minioren en vervolgens zowel een regionale als een landelijke finale als klapstuk. Voor deze landelijke finale konden de 18 beste teams van Nederland zich plaatsen, voor de zwemmers en trainers van Orca was het dus ook al een geweldige beloning dat ze er bij zaten. 

Naast het zwemmen zelf was er een wedstrijd gekoppeld aan de teamspirit. Aan het begin van de wedstrijd was er een spectaculaire opmars van alle groepen waarin de zwemmers verkleed waren met als thema zomer. Tussen alle Hawaï slingers, opblaasdieren en zonnebrillen vielen de Leeuwarders enorm op. Verkleed in regenponchos, met paraplu en regenlaarzen verbeeldden zij het thema de Nederlandse zomer. Dit werd beloond met de originaliteitsprijs, een bidon voor elke zwemmer!