Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Jeugdteam Orca knalt bij regionale minioren finales in Beilen

Laatst bijgewerkt op maandag 13 juni 2022Met 12 deelnemers, die samen drie individuele en twee estafetteprijzen binnensleepten, maakte Orca afgelopen weekend in Beilen haar status van sterke Friese miniorenclub waar! 

Aan ieder nummer mogen de 24 snelste zwemmers uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland meedoen, dus om je te plaatsen is al een hele toer. Deelnemen met zo’n groot team aan deze finale is al helemaal een prestatie en laat zien dat het jeugdteam in de afgelopen jaren in de volle breedte in niveau is gegroeid, dit ondanks alle Corona en lockdownachtige toestanden.

Doordat bij deze wedstrijden de jeugd uit twee geboortejaren bij elkaar zwemmen, is het voor de jongste categorie dan vaak erg lastig concurreren. Kasper wist desondanks in de leeftijdscategorie minioren 5 en 6 heel knap drie medailles te winnen. Hij behaalde brons op de 100 meter vlinderslag, zilver op de 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag. De gemengde estafetteteams in deze zelfde leeftijdsklasse deden het ook erg goed. Op zaterdag wisten Wyneke Edou, Femke, Lana en Kasper goud te winnen op de 4x50m vrijeslag, op zondag wonnen Lana, Femke, Kasper en Famke brons op de 4x50m wisselslag.

Goede prestaties zitten natuurlijk niet alleen in eremetaal, maar ook in verbeteringen van tijden. Die waren er ook heel veel. Heel opvallend was bijvoorbeeld de klapper die Ids maakte op de 100 meter vrijeslag door zijn tijd met 12,5 seconden te verbeteren. Of de dames uit 2011 die op de 100 meter vlinderslag allemaal hun persoonlijke records aanscherpten, Famke en Femke zelfs beide met 7 seconden. Emma haalde op de 100 schoolslag zomaar even 5 seconden van haar inschrijftijd af. Een laatste verbetering die zeker even moet worden vermeld, is de 100 meter vrijeslag van Timo, waarop hij maar liefst 5,5 seconden van zijn tijd afsnoepte.

Esmee, Ids, Syll, Emma, Wyneke Edou, Famke, Femke, Yenthe, Evy, Lana, Timo en Kasper werden vergezeld door hun vijfkoppig trainersteam en een minimaal twintigkoppig supportersteam. Fantastisch om te zien hoe een individuele sport toch ook een teamsport kan zijn! De vele aanmoedigingen, het spandoek, de rateltjes en toeters zorgden voor veel sfeer in en rondom het team.