Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Kasper Lubbers drie keer de snelste van Nederland

Laatst bijgewerkt op maandag 23 mei 2022

In het weekend van 21 en 22 mei vonden in Leiden de Speedo Jaargangfinales wedstrijdzwemmen plaats. Hier namen de snelste zwemmers van heel Nederland uit de jaargangen 2010 tot en met 2013, de zogenaamde minioren, het tegen elkaar op. Ook zv Orca was met drie zwemmers in Leiden aanwezig: Esmee Tuintjer (2013), Syll Rinsma (2012) en Kasper Lubbers (2011).

De meiden zwommen geweldige tijden en lieten zien dat ze zich terecht bij de snelste meiden van Nederland mogen reken. Kasper stal dit weekend echter de show. Hij mocht op 6 afstanden (100m rugcrawl, 100m schoolslag, 100m en 200m wisselslag, 100m vlinderslag en 200m vrije slag) starten en zwom tegen de snelste jongens uit 2011. Kasper eindigde bij alle 6 races op het podium. Drie keer was hij de snelste van Nederland en werd hij tot Nederlands kampioen op de 100m schoolslag (1:33.29), 100m vlinderslag (1:28,27) en 200m wisselslag (2:56.84) gekroond. Een uitzonderlijke prestatie van de blonde jongen uit Leeuwarden die er zelf behoorlijk nuchter onder blijft. 
 
Kasper begon op zijn 5e bij zv Orca. Hij had amper zijn zwemdiploma’s op zak, toen hij in 2016 zijn eerste stappen in het wedstrijdzwemmen zette. In de Blauwe Golf trok hij zijn eerste baantjes en leerde hij de technieken van de wedstrijdslagen. Ruim een jaar later stroomde hij door naar het Jeugdteam van de zwemvereniging. Inmiddels traint hij 6 keer per week, een aantal keren per week zelfs voor schooltijd. Zijn doel voor dit jaar heeft hij dit weekend niet alleen bereikt maar zelfs overtroffen: de snelste van Nederland worden op de 100 m schoolslag. 
 
Het seizoen van Kasper is echter nog niet afgelopen. Over twee weken strijdt hij in de Regionale miniorenfinales in Beilen om podiumplaatsen en nog snellere tijden. En begin juli reist hij met zijn teamgenoten af naar Maastricht naar de landelijke Clubmeet finale, een teamwedstrijd waarvoor het jeugdteam van Orca zich als een van de 16 beste teams van Nederland wist te plaatsen. Een mooie afsluiter van een fantastisch zwemseizoen voor Kasper en het Jeugdteam van zv Orca. 
 
 

(persbericht, tekst KvdP)