Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Jeugdteam, c-selectie en masters samen aan de start bij NZC in Oosterwolde

Laatst bijgewerkt op maandag 14 maart 2022


 

Zaterdag 12 maart 2022 mochten de minioren en junioren van het jeugdteam deelnemen aan de Nationale zwemcompetitie (B-klasse) deel 4 in Oosterwolde. Samen met zwemmers van de c-selectie en een aantal masters was Orca wederom vertegenwoordigd met een grote, heel diverse ploeg. 

Onze jeugdteamzwemmers hadden geen al te zware afstanden op het progamma staan: 50 m rugcrawl en 100 m schoolslag voor de junioren, 50 m vrije slag en 100 m schoolslag voor onze minioren 5 en 25 m rugcrawl een 50 m vlinder voor onze jongste minioren, 3 en 4. Bovendien vielen onze 3 junioren Silke vd P., Merite en Silke S. in voor zieke zwemmers van de c-selectie en zwommen zij samen met Sarah van de c-selectie de 4x100 m vrije slag estafette. 

De estafette was het eerste onderdeel  van de wedstrijd en de mooie tijden die de dames daarin zwommen, waren alleen maar een voorproefje voor wat de zwemmers die middag allemaal lieten zien. De ene na de andere PR sneuvelde en met name de minioren van Orca domineerden hun programma’s. 

Ook de zwemmers van de c-selectie waren op dreef en velen van hen wisten hun PR’s op de 100 m rugcrawl, 50 m vrije slag, 50 en 100 m vlinderslag  en 100 m wisselslag te verbeteren. Vooral op de 100 m rugcrawl en de 100 m vlinderslag vielen de PR’s bij de meisjes junioren en jeugd soms met meerdere seconden tegelijk. 

De Heren van Orca zetten hun beste beentje voor op de 100 m rugcrawl en de 50 m vlinderslag en lieten de concurrentie weinig ruimte in de top 10 van deze programma’s. Afsluiter van de wedstrijd was de 4x50 m wisselslag estafette van de Heren die door Orca 1 ruimschoots gewonnen werd.