Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Ontluikend Orca-talent steelt de show bij ‘Friese 5’ in Harlingen

Laatst bijgewerkt op zondag 06 maart 2022Op zaterdag 5 maart reisde er een konvooi van 23 zwemmers en 4 ploegleiders vanuit Leeuwarden en omstreken naar Harlingen voor de Friese vijf wedstrijd aldaar. Een jong Orca-team met gretige, maar ook wel gespannen kinderen die veel zin hadden om te racen. De jongens en meisjes geboren in 2012, 2013 en 2014 hadden de 25 meter rugcrawl en 25 meter op hun programma en de jongens en meisjes uit 2010 en 2011 die mee waren, zwommen 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag. Daarnaast waren er nog estafettes waar bijna iedereen aan deel kon nemen.

Ondanks de eerste zenuwen, zwommen de jonge talenten de sterren van de hemel! Wat was het goed te zien dat we veel op techniek trainen en wat toonden ze een geweldige inzet. Natuurlijk ging er ook wel eens iets niet goed, maar daar leren we allemaal weer van voor de volgende keer.

Voor startende zwemmers is de eerste wedstrijd vaak heel spannend. Zou ik wel goed genoeg zijn? Hoe gaat het precies in zijn werk? Wat nou als ik een foutje maak? Hiervoor zijn vijf Friese clubs 25 jaar geleden begonnen met de 'Friese vijf' wedstrijden. Laagdrempelige wedstrijden waarin de beginnende zwemmers van die clubs het in korte afstanden tegen elkaar opnemen om zo wedstrijdervaring op te doen op een laagdrempelige manier. De wedstrijden bestaan nog steeds en zorgen ervoor dat Orca-zwemmers aan het begin van hun carrière positief starten met het zwemmen van wedstrijden!