Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Medailleregen en heel veel PR’s bij Miniorencircuit in Burgum

Laatst bijgewerkt op zondag 13 februari 2022


 

De eerste wedstrijd van 2022 voor (het grootste deel van) het jeugdteam van Orca is een feit – en wat voor een feit! Ondanks dat we wederom een periode in december en januari niet of nauwelijks konden trainen, hebben onze zwemmers toch weer fantastische tijden neergezet en daarmee voor een ware medailleregen gezorgd.

Zaterdag 12 februari 2022 stond deel 2 (deel 1 moet nog worden ingehaald) van het Miniorencircuit en de Swimkick op het programma. We vertrokken naar Burgum met een grote groep zwemmers van het jeugdteam. Voor sommigen van hen was het de eerste wedstrijd samen met het jeugdteam. De zenuwen waren dan ook duidelijk te voelen. Zodra de zwemmers echter in het water lagen voor het inzwemmen, was daar niets meer van te merken. 

Tijdens de wedstrijd sneuvelde de ene PR na de volgende, soms wel met meer dan 10 seconden. Uitblinkers daarbij waren: Ids die zowel zijn PR op de 100 m schoolslag met 10 seconden als ook die op de 100 m wisselslag met maar liefst 12 seconden wist te verbeteren; Marietta die haar tijd op de 100 m vrije slag met 13,5 seconden verbeterde; Merite die haar tijd op de 100 m rugslag met 13 seconden verbeterde en Kasper die van zijn tijd op de 200 m vrije slag zelfs 23 seconden af zwom. 

Ruben en Kristian wisten eveneens hun tijden op de 50 m vrije slag te verbeteren, Ruben met 6,5 seconden en Kristian zelfs met 10 seconden. Grappig detail: de tweeling verbeterde daarbij niet alleen hun PR met behoorlijk veel seconden maar finishte ook in exact dezelfde tijd: 56,09 sec.

Ook de nieuwste leden van het jeugdteam, Ynze, Emma, Myra, Marije en Aafke hebben hun beste beentje voorgezet en voor fantastische tijden gezorgd, veelal op afstanden die ze nog niet eerder hadden gezwommen. 

Uiteindelijk leverde dit een ware medailleregen op. Aafke, Emma en Syll gingen naar huis met een gouden medaille, Ruben, Marije, Ynze, Esmee, Lana en Kasper met een zilveren plak en Kristian, Myra, Ids met een bronzen medaille. Ook Famke en Evy vielen met een 4e en 5e plek in de prijzen. Maar ook alle andere zwemmers die zonder medailles naar huis gingen, hebben laten zien wat ze waard zijn. Wat een mooi team!

En zo kijken we vol trots en heel tevreden terug op een uitermate succesvolle maar vooral ook gezellige en leuke eerste wedstrijd van 2022. Geweldig gedaan allemaal!

Foto en tekst: Katrin van de Pavoordt