Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca start Friese Vijf-serie met mooie tijden en eremetaal

Laatst bijgewerkt op zondag 31 oktober 2021

Op zaterdag 30 oktober stond de eerste wedstrijd in de Friese vijf competitie op het programma in zwembad Het Kalverdijkje in Leeuwarden. Gevolg was dat de zwemmers van Opleidingen en de beginners uit het Jeugdteam mooie races neer konden zetten, met voor Julia Dijkstra, Marije Koopmans, Myra Hoekstra, Emma Hoekstra, Ynze de Boer en Noël Staal zelfs eremetaal als beloning.

In deze serie van drie wedstrijden komen vijf Friese verenigingen bijeen om wedstrijden voor beginnende wedstrijdzwemmers te organiseren. Laagdrempelig want met korte afstanden en een wat minder strenge jury. Scheidsrechter Henk Bakker had het jurycorps instructie gegeven om vooral wel mee te geven aan kinderen en trainers waar nog aan gewerkt moest worden, maar daar geen diskwalificatie aan te hangen.

Juist doordat deze serie wedstrijden echt voor de startende zwemmers is, gaat er wel eens iets anders dan anders. Er wordt wel eens per ongeluk de verkeerde slag gezwommen, een keerpunt gaat nog wel eens scheef, of het startblok is toch te hoog om vanaf te duiken. Voor aanwezige ploegleiding en trainers Ronja Lubbers, Sara Dijkstra, Evert Rodenhuis en Anneke van der Zwaag allemaal dingen om mee te nemen in de trainingen voor de komende periode, maar voor deze wedstrijd geen obstakel, want het mocht de pret niet drukken!

Op de groepsfoto ontbreekt Fenna Vrieswijk.

De drie jongedames op het erepodium waren onze drie jongste deelnemers: Julia, Marije en Myra!