Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Zwemmers OC Drachten goed voor de dag in Eindhoven Qualification Meet

Laatst bijgewerkt op zondag 11 april 2021

Op de eerste dag van de Eindhoven Qualification Meet hebben alle zwemmers uit de bubbel van het OC Drachten finales weten te bemachtigen waarin over het algemeen ook nog eens veel harder werd gezwommen dan in de series.

Orca zwemmer Domingo Kuipers uit Workum wist met een fors persoonlijk record van ruim 2 seconden in 2.10,14 zelfs de A-finale te bereiken op de 200m wisselslag. In deze finale slaagde Kuipers er niet in om zijn huzarenstukje nog eens te herhalen, maar de 2.10,19 liet wel zien dat hij op niveau kan racen in een finale.

Op niveau racen deed ook Ivo Kroes uit Holwierde. De Azuro zwemmer wist in de series van de 50ss in een fors persoonlijk record met 29.15 de prestatie eis voor de Europese Jeugdkampioenschappen tot 0,04 te benaderen. In de B-finale kwam er in een iets te gehaaste race precies dezelfde tijd op de klokken. Later dit toernooi komen er zeker nog EJK kansen op de 100 en 200m schoolslag die de boomlange atheneum scholier eigenlijk iets beter liggen.

Janna van Kooten uit Niekerk had haar zinnen gezet op een EJK limiet op de 50m vrije slag. Met 26,64 zat dat er niet in voor de DZ&PC zwemster, maar ook Van Kooten moet het doorgaans hebben van de langere afstanden, dus ook haar kansen komen nog.

Clubgenote Yara van Kalmthout beleefde een hele goede dag. Niet alleen werd in twee etappes het persoonlijke record op de 200m rugslag in de A-finale van 2.25,96 naar 2.20,10 gebracht met een zevende klassering tot gevolg. Ook de progressie op de 50m vrije slag was indrukwekkend. Met 26,42 in de C-finale toonde de zwemster uit Vlagtwedde een enorme progressie, getuige haar inschrijftijd van 27,46.

Vince van der Pal uit Zwolle toonde een vergelijkbare progressie op de 50m vrije slag. Ook Van der Pal zwom in de C-finale met 23,74 uiteindelijk een seconde van zijn oorspronkelijke PR af. Met een EJK prestatie eis van 23,34 heeft de Swol zwemmer interessante doelen om naar toe te werken in de komende periode.

Yanieck Frijstein uit Kampen is een wisselslag zwemmer pur sang. Met 2.12,00 op de 200m wisselslag wist Frijstein in een spannende strijd de B finale op zijn naam te zetten. Deze tijd betekende voor Frijstein een verbetering van zijn inschrijftijd met ruim drie seconden.

Alinda Dingshoff zwom op de 100m vlinderslag een hele solide 1.01,82 in de B-finale. De Hoogeveen zwemster wist daarmee haar persoonlijke record weer te benaderen. In diezelfde finale wist TriVia zwemster Veerle Nieborg uit Eelderwolde haar pr op de 100m vlinderslag wel scherper te stellen. De 1.05,54 was bijna een seconde sneller dan in de series.

Marte Hieke van der Kamp uit Nijland kende een hele matige ochtend. Maar het herstel kwam in de B-finale op de 200m rugslag. Met 2.25,53 verpulverde Van der Kamp niet alleen haar matige serietijd van 2.32,31. Ook van haar persoonlijke record snoepte de Orca zwemster maar liefst vier seconden af.

Hessel Broekstra van De Vikings uit Harlingen wist de A-finale te halen op de 200m rugslag. Meer dan een achtste klassering zat er niet in voor de inwoner van Wijnaldum, maar de manier waarop de 2.18,9 tot stand kwam stemde tot tevredenheid.

Tevreden was ook Emma Hofstee uit Scheemda. Met name de 2.30,85 op de 200m wisselslag in de B-finale was een flinke verbetering van de tijd die de TriVia zwemster eerder in de series (2.34,16) op de klokken had gezet.

©Henri Koek.