Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Persbericht zwemafdeling 2020-07-31

Laatst bijgewerkt op maandag 03 augustus 2020

Trainerswissel bij Orca’s Regionaal Talentteam

Met ingang van het komende seizoen zal Dennis Lier de functie van Henri Koek overnemen binnen het Orca’s Regionaal Talentteam. Koek, die de geestelijke vader is van het succesvolle talentontwikkelingsprogramma van Orca verruilt zowel zijn werkzaamheden bij Orca als zijn docentschap bij Comenius voor een fulltime functie bij de KNZB.

Bij de KNZB wordt Koek verantwoordelijk voor het Opleidingscentrum (OC), voorheen RTC, in Drachten. Daarnaast zal Koek de functie van bondscoach bekleden voor de nationale juniorenselectie en gaat Koek deel uit maken van het managementoverleg topsport en talentontwikkeling.

“Hoewel ik het zowel bij Comenius als bij Orca ontzettend naar mijn zin had was dit een uitdaging die ik niet kon én wilde laten lopen”, aldus Koek.

“Ook omdat de rol van het OC nu anders gaat worden. Het afleveren van talenten aan de HPC’s in Amsterdam en Eindhoven blijft het speerpunt, maar het OC dient nu ook veel meer als hefboom om verenigingen en de talentontwikkeling in de hele Noordelijke regio sterker te maken”.

“Met het ORT hebben we ooit geprobeerd om een antwoord te vinden waarom er in Friesland zo weinig jeugdzwemmers de stap van nationaal naar internationaal niveau wisten te maken. Van 1990 tm 2005 waren dat er welgeteld drie. Met het ORT, waarmee we niet eens heel Friesland bestrijken, hebben we vervolgens vanaf 2008 tot en met het uitbreken van de Corona crisis onafgebroken élk jaar één of meer zwemmers weten af te leveren op internationaal (jeugd)niveau. Hoewel er natuurlijk altijd zaken beter hadden gekund kun je bij zo’n duidelijke trendbreuk wel stellen dat we in de regio Leeuwarden een écht cultuurverandering hebben weten te bewerkstelligen met hup van diverse partijen en veel verschillende mensen.”

“Enerzijds is het nu mijn uitdaging om een dergelijke verandering in heel Noord Nederland voor elkaar te krijgen en anderzijds biedt mijn taakstelling om verenigingen te versterken ook mogelijkheden om het programma en de faciliteiten in Leeuwarden overeind te houden.”

“Ik ben dan ook blij dat we in Dennis Lier een zeer ervaren en getalenteerde coach als vervanger binnen halen”. Lier, die in augustus 40 wordt coacht al 17 jaar, waarbij de laatste 3 jaar binnen het bedrijf “Lier training- werving en headhunting”. Lier, afkomstig uit Leeuwarden, was zelf verdienstelijk wedstrijdzwemmer bij Orca in de jaren ’90 en vanuit die hoedanigheid kent hij de sport en de verenigingscultuur binnen Orca.

Lier zal in elk geval de taken van Koek overnemen aangaande het talentteam. Over het overnemen van het hoofdtrainerschap van Orca, wat Koek afgelopen jaar ook voor zijn rekening had genomen, is Lier nog met Orca in gesprek.

Bron ©