Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca krabbelt overeind in de hoofdklasse

Laatst bijgewerkt op maandag 13 januari 2020

In de derde ronde van de hoofdklassecompetitie zwemmen heeft zwemvereniging Orca uit Leeuwarden deels orde op zaken kunnen brengen na de matige tweede ronde waarin maar liefst 7 zwemmers ontbraken. Ondanks dat het keurkorps uit Leeuwarden het deze ronde nog moest stellen zonder puntenpakkers Silke Huisman en Domingo Kuipers, wist de ploeg in de ranglijst een plaats te stijgen. Orca staat nu 16e en moet nog 2 plaats stijgen om lijfsbehoud in de ‘eredivisie’ van het Nederlandse zwemmen veilig te stellen. Op die ranglijst is het met vier ploegen die nog maximaal 50 punten uit elkaar staan razend spannend en in de vierde en laatste ronde in maart zal duidelijk worden of dit lukt.

Deze ronde werd er opnieuw gezwommen in Hoogeveen en ditmaal waren het vooral de meisjes van 16 jaar en jonger die voor Orca de ijzers uit het vuur moesten halen. Amelie Wortel uit Leeuwarden wist met een dik persoonlijk record de 100m vrije slag (1.01,90) op haar naam te zetten en met een tweede plaats en eveneens een dik persoonlijk record op de 400m wisselslag in 5.38,12 wist Wortel nog eens veel punten te pakken. Die 400m wisselslag was sowieso al een puntenpakker voor Orca want het goud ging naar Fleur Bos uit Wergea met 5.32,19.

De 14 jarige Jip Bakker uit Franeker moest bij de 16 jarigen de zieke Domingo Kuipers vervangen en ook hij wist op de 400m wisselslag te scoren. Een persoonlijk record van 26 seconden leverde met 5.16,76 zelfs een tweede klassering op.

De 16 jarige Marte Hieke van der Kamp moest Silke Huisman vervangen op de 200m vlinderslag. De zwemster uit Nijland die regerend Nederlands kampioen is op deze afstand bij haar eigen leeftijdsgroep wist nu ook de oudere zwemsters te verslaan. Met 2.31,81 was van der Kamp maar een fractie langzamer dan in haar kampioensrace.

Van der Kamp, Bos, Wortel en Celine Helder waren op de 4x100m vrije slag estafette ook goed voor goud. Met 4.13,54 pakte de ploeg bijna 10 punten (= 10 seconden) winst op de directe concurrenten.

Dominique Sikkema uit Leeuwarden zette met 51,19 de 100m vrije slag op zijn naam bij de heren.

Orca trainer Henri Koek toonde zich content met het resultaat. “Niet alleen de toppers, maar de hele ploeg in de breedte heeft een uitstekende wedstrijd gezwommen. Er ontstond echt een sfeer waarin een flink aantal zwemmers boven zich uit konden stijgen. Als je dat als ploeg met elkaar voor elkaar krijgt geeft dat een individuele sport als zwemmen toch nét even dat beetje extra’s.”

Bron ©