Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Christmas Swim 2019

Laatst bijgewerkt op vrijdag 10 januari 2020

Op 28 en 29 december ging Orca's Christmas Swim weer van start. Het was de5e editie. Begin van het kalenderjaar subsidies aanvragen, sponsoren zoeken en benaderen, draaiboeken aanpassen en bij elkaar komen. 'Kun jij die-en die vragen voor...want die kent die-en- die weer.' 'Is goed, ga ik doen.' Het netwerk binnen en buiten Orca wordt benaderd om te kijken of ze bereid zijn om een bijdrage te leveren. Speedo benaderen voor de serieprijzen. En Bartels Sport uit Emmen. 'Ja die komt ook weer met een winkel. Die komt in de hal te staan.' Jos van Kuijeren vragen of hij wil speakeren. Ja,  dat wil hij. Wordt van thuis opgehaald en gebracht. Ook naar het hotel. Muziek en deejay regelen. Verenigingen aanschrijven. De wedstrijd op de webkalender van KNZB de wedstrijd plaatsen. Dead-line stellen voor de inschrijving.

Endan in spanning wachten: Hoeveel clubs hebben zich ingeschreven? Hoeveel zwemmers komen er? Zo'n 150 senior-zwemmers hebben zich ingeschreven en zo'n 50 minioren. Dan de wedstrijd in elkaar zetten. De laatste aanpassingen doen. Vervolgens het programma naar de drukker. Is de drukkerij open tussen Kerst en Oud en Nieuw? Hebben we mensen benaderd om taarten en versnaperingen te bakken voor publiek en de jury? De catering? Wie gaat er in de Orca-mascotte? Secretariaat en tijdwaarneming geregeld? Lunch en attentie voor de jury. Crew-shirts. Fotograaf. Chillzone voor de zwemmers in de businessclub van Aris. IJsjes voor de minioren. Zwemzaal inrichten. Serieprijzen. Medaille-ceremonie. Spotlight voor de finales. Oliebollen en programmaboekjes verkopen. Blauwe schoentjes uitdelen. Uitslagen ophangen. Finales printen in de middagpauze. Pfft...wat komt er veel kijken bij de Christmas Swim.

Alle voorbereidingen gaan in de laatste week voor de Christmas Swim in eentrechter. En dan begint het te stromen.  Als er iets ontbreekt, dan wordt het ter plekke opgelost. Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Heerlijk! Wat een inzet en wat een menskracht! Tijdens de wedstrijd kreeg ik mooie feedback. 'Wat loopt het lekker!' 'Er zit een mooi ritme in de wedstrijd!' 'Lekkere koffie en koek, het is weer prima geregeld!'

Geen enkele club kan zonder vrijwilligers. En dat is wat een club maakt. Devrijwilligers. Daarom wil ik alle vrijwilligers en iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage voor, tijdens en na Orca's Christmas Swim.

Namens de organistie van Orca's Christmas Swim,
(Henri Koek, Sandor Mulder, Margriet Dijks)

Bron ©Roelof Pot