Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Josien Wijkhuijs prolongeert titel bij NK zwemmen

Laatst bijgewerkt op zondag 22 december 2019

Persbericht ONK zwemmen Tilburg dag 3

Bij het open NK zwemmen voor senioren in Tilburg heeft Orca zwemster Josien Wijkhuijs uit Franeker haar titel op de 50m rugslag geprolongeerd. Wijkhuijs deed dit in stijl door met 27,47 in een nieuw persoonlijk record afgetekend te winnen. Een klein half uur later was er ook nog een bronzen medaille voor Wijkhuijs op de 100m vlinderslag. Met 59,56 moest Wijkhuijs alleen Kinge Zandringa, Friezin om ûtens, en Kim Busch voor zich dulden.

Clubgenoot Lize Janna de Vries slaagde er in een razend spannende race net niet in om een medaille te bemachtigen. De eindsprint werd net te laat ingezet waardoor de inwoonster van Hijum met 4.57,90 slechts een halve seconde verwijderd bleef van het brons. Eerder op de dag eindigde De Vries met 17:43,77 al als vijfde op de 1500m vrije slag.

Dominique Sikkema, de student uit Leeuwarden, wist vriend en vijand te verbazen door zich in de A finale te zwemmen op de 50m vrije slag. In de finale kwam er met 22,69 een keurig persoonlijk record op de borden welke een gedeeld zesde plaats in de eindklassering betekende. De meeste aandacht in de finale ging overigens uit naar Kenzo Simons die met 20,98 als eerste Nederlandse man ooit onder de 21 seconden grens wist te duiken. Deze tijd was niet alleen een Nederlands record, maar zelfs een wereldrecord voor jeugdzwemmers. Een spectaculair einde van drie weekenden met zwemtoernooien. Na de kerstdagen wacht de Orca zwemmers nog een laatste optreden dit kalenderjaar op de eigen Orca’s Christmas Swim welke gehouden worden op 28 en 29 december in thuisbad Het Kalverdijkje. De finales starten ’s middags om 16h00 en de toegang is gratis.

Bron ©Henri Koek