Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Winst voor Marte Hieke van der Kamp in Tilburg

Laatst bijgewerkt op zondag 22 december 2019

Persbericht ONK zwemmen Tilburg dag 2

Bij het open NK zwemmen voor senioren in Tilburg wordt ook het 800 en 1500m kampioenschap voor de junioren afgewerkt. Bij de meisjes 14 en 15 jaar was Marte Hieke van der Kamp lang in een spannende strijd verwikkeld met Merel Schravendijk van The Haque swimming. Pas in de laatste 50m wist de Orca zwemster uit Nijland een splijtende eindsprint te plaatsen waar Schravendijk geen antwoord meer op had. Met 9.12,96 zwom Van der Kamp ruim vijf seconden van haar tijd af.

Clubgenoot Lize Janna de Vries werd op diezelfde 800m vrije slag bij de dames uiteindelijk vijfde. De Vries die in ’s ochtends al een ijzersterk optreden had met een persoonlijk record van 9.08,89 moest de snelste serie in de middag afwachten om te kunnen constateren dat er uiteindelijk slechts vier zwemsters sneller waren dan de 18 jarige zwemster uit Hijum.

Dominique Sikkema uit Leeuwarden wist een finale plaats te bemachtigen op de 50m rugslag en ook Sikkema werd vijfde in een persoonlijk record van 25,73. Josien Wijkhuijs uit Franeker werd op de 100m rugslag knap zesde. In een sterk veld tikte Wijkhuijs uiteindelijk als zesde aan in 1.00,88.

Voormalig Orca zwemster Kinge Zandringa wist haar titel op de 200m vlinderslag te prolongeren. Met 2.10,14 kwam er een heus persoonlijk record op de klokken.

Bron ©Henri Koek