Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Wijkhuijs en Sikkema in finales NK zwemmen

Laatst bijgewerkt op zondag 22 december 2019

Persbericht ONK zwemmen Tilburg dag 1

Bij het open NK zwemmen voor senioren in Tilburg hebben Orca zwemmers Dominique Sikkema uit Leeuwarden en Josien Wijkhuijs afkomstig uit Franeker net geen eremetaal weten te bemachtigen. Wijkhuijs, die tegenwoordig woont en studeert in Amerika kwam met 26,44 op de 50m vlinderslag nog het dichtste bij. Wijkhuijs verbeterde zich daarmee ruim ten opzichte van de 26,94 in de series, maar met Ranomi Kromowidjojo, Maaike de Waard en Kim Busch lagen er drie zwemsters in het water die op het EK zwemmen in de finale hadden kunnen zwemmen en dat was nu een tandje te hoog gegrepen.

Dominique Sikkema wist op de 100m wisselslag lang bij de concurrentie te blijven, maar op de laatste baan nam de concurrentie nog wat afstand. Met een persoonlijk record van 55,51 en een zesde klassering kon Sikkema meer dan tevreden zijn.

Tevreden was ook Lize Janna de Vries uit Hijum met haar optreden in de B-finale op de 400m vrije slag. De Vries wist deze met een persoonlijk record op haar naam te zetten. Met 4.26,16 was de 18 jarige scholier van csg Comenius bijna 8 seconden sneller dan de tijd waarmee ze zich voor de B-finale wist te plaatsen.

Bron ©Henri Koek