Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca duo in finales bij Swimcup Amsterdam

Laatst bijgewerkt op zondag 15 december 2019

Bij de Amsterdam swimcup, het afgelopen weekend, vielen er voor het eerst dit zwemseizoen Olympische limieten te zwemmen op 50m bad. En dat was te merken aan het enorme aantal buitenlandse deelnemers van maar liefst 70 verschillende verenigingen en landenteams. Ondanks dat de gemiddelde Nederlandse clubzwemmer met het oog op het ONK komend weekend op 25m bad, het toernooi aan zich voorbij liet gaan, waren de series meer dan goed gevuld en het niveau om de finales te halen hoger dan ooit.

Orca zwemster Josien Wijkhuijs, die studeert en traint in Amerika, is voor de kerstdagen wat eerder thuis gekomen zodat ze dit toernooi nog mee kon pakken. Ondanks een behoorlijke jetlag had en dat Wijhuijs in Amerika alleen een 25 yards bad gewend is, wist de van origine uit Franeker afkomstige zwemster toch de nodige finales te halen. Op de vlinderslag leverde dit de meest memorabele prestaties op. Op de 50m werd Wijkhuijs zevende in de A-finale met 27,35, terwijl de 100m met 1.01,40 tot een tweede plaats leidde in de B-finale. Op diezelfde afstand wist voormalig ploeggenoot Kinge Zandringa, afkomstig uit Sint Annaparochie in de A-finale als vierde te eindigen in 59,54.

Silke Huisman uit Arum heeft als jeugdzwemster haar NK afgelopen weekend al gezwommen. Op één dagje swimcup wist het 16 jarige talent toch nog twee finales te halen. De 50m vrije slag leverde met 26.50 een derde plaats in de D-finale nog wat een teleurstellend resultaat op; maar de 50m schoolslag met 33.58 en een vijfde plaats in de C-finale betekende een dik persoonlijk record.

Bron ©Henri Koek