Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Persbericht NJJK Eindhoven Dag 4

Laatst bijgewerkt op zondag 08 december 2019

Silke Huisman imponeert bij NK zwemmen

Op de vierde en laatste dag van het NK zwemmen voor junioren en jeugd te Eindhoven heeft Orca zwemster Silke Huisman uit Marum brons verovert met een gouden randje. Eerder op de middag had Huisman haar zinnen gezet op de titel op de 100m vrije slag, het koningsnummer. Een brilletje wat bleef haken bij uittrekken van haar trui vlak voor de start gooide echter roet in het eten. Huisman kreeg het brilletje slechts ten dele gerepareerd toen de startprocedure werd opgestart. Met als gevolg dat de bril vol stond met water na de induik.

Desondanks kwam Huisman tot een knappe tijd van 56.20, maar dat leverde wel een teleurstellende vierde plaats op bij de 15 en 16 jarigen. Slechts 20 minuten later stond de finale van de 100m schoolslag alweer op het programma. Hierop wist Huisman tot ieders verbazing een persoonlijk record van twee seconden te zwemmen, waarmee ze voor het eerst onder de voor schoolslag zwemsters magische grens van 1.10 dook met 1.09,76. Slechts 0,01 van het zilver, maar dat mocht de pret niet drukken.

Jip Bakker uit Franeker wist op de 100m schoolslag als vijfde aan te tikken in 1.14,46. Hiermee eindigde Bakker in het klassement over 10 afstanden in totaal als 14e bij de jongens 12 en 13 jaar.

Workumer Domingo Kuipers was op de 200m rugslag op dreef met een razendsnelle 2.14,79. Binnen zijn eigen leeftijdsklasse zou dit goed geweest zijn voor een zilveren medaille, maar nu de KNZB is overgestapt naar het zwemmen in leeftijdsgroepen betekende dit voor Kuipers de 9e klassering.

Fleur Bos uit Wergea kende een heel sterk optreden op de 400m wisselslag. Met 5.24,38 kwam er een dik persoonlijk record op de klokken van ruim 8 seconden. Goed voor een 10e klassering bij de meisjes 13 en 14 jaar. Clubgenote Marte Hieke van der Kamp kwam met 5.19,78 op dezelfde afstand tot een achtste klassering, waarmee ze geen persoonlijk record wist te realiseren. Blijkbaar had haar imponerende titel op de 200m vlinderslag op vrijdag te veel energie gevergd; want de rest van het toernooi kwam van der Kamp er niet echt meer aan te pas.

Huisman richt zich nu nog op de Amsterdam Swimcup volgende week wat de eerste mogelijkheid is om zich te kwalificeren voor het Europees Jeugdkampioenschap zwemmen. Voor Van der Kamp, Bos en Kuipers staat een week later het NJK op de lange afstand nog op het programma, tegelijk met het Open Nederlands Kampioenschap voor senioren. En alle Orca zwemmers sluiten het korte baan seizoen af met deelname aan de inmiddels befaamde Orca’s Christmas Swim die op 28 en 29 december in het eigen Kalverdijkje wordt georganiseerd. De toegang voor de toeschouwers is daar vrij

Bron ©Henri Koek