Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Persbericht 23-11-2019

Laatst bijgewerkt op zondag 24 november 2019

Dominique Sikkema heerst in Emmen

In het tweede weekend van het regionaal kampioenschap zwemmen te Emmen heeft Orca zwemmer Dominique Sikkema uit Leeuwarden drie algemene titels, waaronder het koningsnummer, voor zich opgeëist. Sikkema, die wegens ziekte in het eerste weekend nog schitterde door afwezigheid, had er duidelijk zin in. In spannende races wist de boomlange NHLStenden student de 50m rugslag (26,11)en het koningsnummer de 100m vrije slag (50,23) op zijn naam te zetten. Op de 100m wisselslag was hij de concurrentie met een razendsnelle 55,93 ruimschoots de baas. Op de 200m wisselslag en 50m vlinderslag wist Sikkema nog brons mee naar huis te nemen.

Clubgenote Silke Huisman uit Arum kende een iets minder goed weekend dan vorige week. Ditmaal wist de 16 jarige leerling van Piter Jelles Gymnasium alleen op de 100m schoolslag de algemene titel voor zich op te eisen in 1.13,04. In haar eigen leeftijdscategorie voor 15 en 16 jarigen was er nog wel goud op de 50m vlinder- en rugslag, de 100m vrije slag en de 100m en 200m wisselslag.

Marte Hieke van der Kamp uit Nijland deed in de leeftijdscategorie 13 en 14 jaar goede zaken voor Orca. Met maar liefst 7 maal goud op de 100 en 800m vrij, 50m en 200m vlinderslag, 100m en 200m wisselslag en de 200m rugslag en ook nog een zilveren medaille op de 50m rugslag deed de scholier van het Leeuwarder Lyceum een behoorlijke duit in het zakje.

Lize Janna de Vries bij de dames en clubgenoot Fleur Bos bij de meisjes 13 en 14 jaar zijn allebei van de lange adem. In de resultaten gingen de zwemsters uit respectievelijk Hijum en Wergea dan ook bijna tegelijk op. Beiden pakten brons op de 200m vlinderslag, maar waar De Vries brons pakte op de 800m vrije slag en 200m wisselslag wist Bos juist het zilver te veroveren.

Domingo Kuipers uit Workum pakte maar liefst vier medailles. Gedurende het weekend werd de kleur steeds mooier, maar vooral de persoonlijke records die daarbij gepaard gingen konden de 13 jarige scholier van Comenius Mariënburg wel bekoren. Eerst was er brons op de 100m schoolslag en 200m wisselslag om af te sluiten met zilver op de 100m wisselslag en 200m rugslag. Met name die laatste afstand ging in 2.15,70 razendsnel.

David Kuipers uit Leeuwarden was met brons op de 200m vlinderslag en 1500m vrije slag en zilver op de 100m wisselslag goed voor drie medailles, terwijl Joël Malda uit Leeuwarden met brons op de 50m rugslag, Joyce Kuipers uit Workum met zilver op de 100m schoolslag en Jip Bakker uit Franeker eveneens met zilver op de 100m schoolslag elk goed waren voor 1 medaille.

Ook op de mixed estafettes werden er voornamelijk zilveren medailles binnen gehaald. Orca won bij de senioren zowel op de wisselslag als de vrije slag het zilver, terwijl de junioren op de wisselslag ook goed waren voor zilver en op de vrije slag genoegen moesten nemen met brons.

 

En wellicht goed om alvast te weten:

Komend weekend zal er een klein groepje deelnemen aan
zwemwedstrijden in Nijverdal. Als daar opvallende prestaties geleverd worden
zal daar ook nog een persbericht van volgen.

Van 5 tm 8 december is het Nederlands Jeugd en
Juniorenkampioenschap zwemmen te Eindhoven. Hier zal een behoorlijke Orca
ploeg aan de start komen. Hiervan zullen we dagelijks met een persbericht
komen.

Van 20 tm 22 december is het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen
te Tilburg. Ook dan komen we dagelijks met een persbericht over de Orca
prestaties.

Op 28 en 29 december sluiten we het jaar in stijl af met Orca’s
Christmas Swim. Een spectaculaire wedstrijd in ons ‘eigen’ snelle
Kalverdijkje, waar menig topzwemmer de kans zal aangrijpen om nog records
neer te zetten. Van te voren komen we nog met een persbericht met meer
informatie over dit evenement én dagelijks zullen we een algemeen
persbericht opstellen met het belangrijkste nieuws.

Bron ©Henri Koek