Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Marte Hieke van der Kamp en Silke Huisman goudhaantjes voor Orca

Laatst bijgewerkt op dinsdag 19 november 2019

 

In het eerste weekend van het regionaal kampioenschap zwemmen te Emmen hebben Marte Hieke van de Kamp, uit Nijland en Silke Huisman, uit Arum, namens zv Orca de meeste gouden medailles binnen gesleept.

In een vernieuwde opzet van het kampioenschap; waarbij wordt gestreden in gecombineerde leeftijdsgroepen in plaats van voor elke leeftijd medailles uit te reiken is het er niet gemakkelijker op geworden om nog medailles binnen te harken.

 

Marte Hieke van der Kamp had daar in de leeftijdsgroep meisjes 13-14 jaar echter geen moeite mee. Van der Kamp was maar liefst goed voor 6 gouden medailles. Op de 50, 200 en 400m vrije slag, de 100m rugslag en vlinderslag alsmede de 400m wisselslag kon van der Kamp de hoogste tree van het ereschavot bestijgen.

Silke Huisman wist op de 50 en 200m schoolslag naast het goud bij de meisjes 15-16 jaar ook de algemene titel op haar naam te zetten. Ook de 50m vrije slag leverde een gouden medaille in haar leeftijdsgroep op. Op de 200m vrije slag moest Huisman genoegen nemen met het zilver, terwijl Huisman ook nog het brons mee naar huis nam de 100m rugslag en vlinderslag.

Lize Janna de Vries uit Hijum wist eveneens een algemene titel te veroveren, en wel op de 400m wisselslag. Met een sterke eindsprint wist De Vries, Alinda Dingshoff uit Hoogeveen nipt te achterhalen. Op de 200m schoolslag was er brons voor De Vries.

Een bijzondere eindsprint was er ook voor David Kuipers uit Leeuwarden op de 400m vrije slag. Met nog 75m te gaan trok Kuipers de registers vol open, wat resulteerde in een laatste 100m van 57,54, waarmee Kuipers de concurrentie die bijna 20m voor lag nog volledig inhaalde. De 4.10,14 was uiteindelijk goed voor brons.

Joyce Kuipers uit Workum lijkt langzaam maar zeker het blessureleed achter zich te laten. Zowel de 200m schoolslag als 50m schoolslag leverde Kuipers een 2e plaats in het algemeen klassement op. De 200m schoolslag was zelfs goed voor goud bij de senioren.

Kuipers broertje Domingo ondervond het nodige nadeel van de nieuwe opzet. Als je bent geboren in december 2005 en een beetje een laatbloeier bent met je groeispurt moet je het letterlijk en figuurlijk afleggen tegen fysiek veel sterkere tegenstanders. Dit weerhield Kuipers er evenwel niet van om toch nog een aantal het erepodium te halen. De 200m schoolslag leverde met 2.37,91 zilver op, terwijl er brons was op de 400m wisselslag en 100m rugslag.

Fleur Bos uit Wergea wist ook zilver te veroveren op de 200m schoolslag en ook de 400m wisselslag leverde Bos zilver op.

Zilver was er ook voor Jip Bakker op de 200m schoolslag bij de jongens 12- en 13 jaar, terwijl Joël Malda uit Leeuwarden, ondanks een compleet mislukte start waarbij Malda zelfs de bodem raakte van het gloednieuwe Aquarena, op de 100m rugslag toch het brons wist te pakken bij de jongens 16- en 17 jaar.

Op de estafettes wisten de Orca meisjes Marte Hieke van der Kamp, Fleur Bos, Amelie Wortel en Celine Helder het goud te winnen op de 4x200m vrije slag en 4x100m vrije slag. De dames werden derde op de 4x100m wisselslag.