Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Succesvolle minioren wedstrijd in Burgum

Laatst bijgewerkt op maandag 18 november 2019

Afgelopen zaterdag hadden de zwemmers van het Jeugdteam hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Samen met de junioren 1 en 2 van de A-selectie deden ze in Burgum mee aan de Minioren-Junioren wedstrijd.

De KNZB heeft enkele wijzigingen aangebracht in de miniorenwedstrijden, waardoor het er allemaal iets anders aan toe gaat dan iedereen gewend is. Zo wordt er nu in leeftijdsgroepen gezwommen in plaats van in jaargetallen. Per groep zijn er dan weer 8 medailles te winnen.

Verder zwemmen de kinderen meerdere afstanden per wedstrijd. Hierdoor hoeven ze dus minder lang te wachten. En er worden ook Challenges gezwommen. Deze zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren. Bij deze wedstrijd waren de koprol-, benen-, en vlinderslag benen challenge aan de beurt.

Voor de kinderen die al vaak wedstrijden hadden gezwommen was het even een rare gewaarwording. Tijdens een officiële wedstrijd zwemmen met een plankje. Hoezo moet dat ineens??
Maar achteraf vonden veel zwemmers het ook best wel weer grappig. En kwamen bepaalde zwemmers erachter dat ze bijvoorbeeld best wel erg goed waren in borstcrawl benen of de onderwaterfase met vlinderslag.

Het team van Orca heeft het erg goed gedaan in Burgum. Zowel met de gewone afstanden, als bij de Challenge. Een paar kinderen verpulverden hun oude pr’s. Dus het was een erg leuke start van het nieuwe seizoen.

Op het podium kwamen:

  • Jongens min 4 en later: Kasper (2e plaats)
  • Meiden min 4 en later: Lana (1e), Isa (3e), Terra (8e)
  • Meiden min 5: Joleen (3e), Merle (5e), Lilian (6e)
  • Jongens jun.1: Christiaan (2e), Daniel (5e)
  • Meiden jun. 1: Nynke (1e), Veerle (3e), Linde (4e), Ilana (5e)

 

Met dank aan Katrin voor de foto’s.