Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Zilver voor David Kuipers bij NK zwemmen

Laatst bijgewerkt op maandag 01 juli 2019

persbericht dag 1 NK zwemmen te Amersfoort

Bij het Open Nederlands kampioenschap Zwemmen voor senioren te Amersfoort heeft Orca zwemmer David Kuipers uit Leeuwarden beslag weten te leggen op het zilver op de 1500m vrije slag. De sterk zwemmende Erik Nijholt uit Drachten was met 16:03,07 tegen 16:41,31 duidelijk nog een maatje te groot voor zijn 6 jaar jongere provinciegenoot. 

Josien Wijkhuijs, afkomstig uit Franeker, maar tegenwoordig studerend in Amerika kon haar thuiskomst nog niet met een medaille bezegelen. Op de 50m vlinderslag lag Wijkhuijs lang aan kop, maar aan het einde van de baan moest ze toch haar meerdere erkennen in voormalig ploeggenoot Kinge Zandringa (26.80). Uiteindeblijk bleek de 27.38 van Wijkhuijs niet meer waard dan een 4e klassering.

Lize Janna de Vries uit Hijum kende een uitstekende B-finale op de 400m vrije slag. Met 4.33,22 kwam er een fors persoonlijk record op de klokken. 

Suze Kuipers uit Hurdegaryp wist haar debuut op een seniorentoernooi ook op te luisteren met een heuse finale plaats. In de B-finale was Kuipers met 2.28,72 ruim 3 seconden sneller dan haar kwalificatietijd.