Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Huisman toont groeiende vorm in Eindhoven

Laatst bijgewerkt op dinsdag 16 april 2019

Persbericht Swimcup Eindhoven 14 april 2019

De sterk bezette swimcup in Eindhoven, voor het eerst opgenomen in de LEN swimming cup,  vormde het decor voor de eerste kwalificatieperiode van de wereldkampioenschappen en de andere internationale jeugdtoernooien.

Voor Orca uit Leeuwarden kwamen Silke Huisman en Lize Janna de Vries aan de start. 
Voor Huisman vormde deze swimcup vooral een belangrijke tussenstap naar de tweede kwalificatieperiode die eindigt bij de jeugd NK in juni. 

Vooral op de 100m vrije slag liet Huisman, afkomstig uit Arum, al een mooie progressie zien. Met 58,18 wist de 16 jarige scholiere zich te kwalificeren voor de D-finale om daar vervolgens te schitteren met een 57,45 en een dik persoonlijk record.

Eerder op de dag had Huisman ook een domper te verwerken op de 400m wisselslag, wat gezamenlijk met de 200m wisselslag eigenlijk het hoofddoel vormt voor Huisman. Compleet verkrampt moest Huisman afhaken voor de start van de series, waarmee de wens om te schitteren in een zeker lijkende A finale in rook opging. Achteraf bleek een hyperventilatieaanval de oorzaak te zijn.

Lize Janna de Vries uit Hijum wilde een poging wagen om de limieten voor het EJK open water te benaderen; maar ziekte tot vlak voor het toernooi gooide roet in het eten. De eerste dag moest De Vries compleet laten schieten. Op de tweede waagde de Vries toch nog een start op de 400m vrije slag. Zowaar werd er nog een finaleplaats bereikt, maar meer dan een evenaring van haar persoonlijke record in 4.35,45 zat er niet in.

Op de laatste dag wisten Huisman en De Vries beiden de finales op de 200m wisselslag te bereiken. Huisman werd hierin uiteindelijk tweede in 2.22,29 terwijl De Vries met 2.27,24 als zesde eindigde. Voor beide zwemster van het regionale talententeam van Orca een forse verbetering van de kwalificatietijd in de series. Eerder op de dag had Huisman met 1.07,39 haar persoonlijke record op de 100m vlinderslag fors bijgesteld.

Orca trainer Henri Koek keek tevreden terug op de swimcup, maar blikte ook al weer vooruit. “Deze wedstrijden hebben veel informatie opgeleverd waar we echt mee aan de slag kunnen en moeten om onze doelen te bereiken. We focussen ons vanaf volgende week eerst op ons trainingskamp op Lanzarote en dan willen we er bij de Nederlandse kampioenschappen in juni met de complete ploeg weer staan.”