Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Zwemmer Lize Janna de Vries flonkert in Antwerpen

Laatst bijgewerkt op maandag 04 maart 2019

Afgelopen weekeinde deed een delegatie van het Orca’s regionaal talentteam uit Leeuwarden mee aan de open Vlaamse zwemkampioenschappen in Antwerpen. Suze Kuipers, David Kuipers en Lize Janna de Vries kozen voor deze wedstrijd in de opbouw naar de Swim cups in april en de Nationale kampioenschappen in Juni. Vooral een wedstrijd om te kijken hoe de vorm er nu al voorstaat en om ervaring op te doen voor de komende grote wedstrijden. Een prima gelegenheid om de vorm te testen in de diamant hoofdstad van Europa.

Uitblinker op de eerste dag was Lize Janne de Vries, de 17 jarige Havo-scholiere uit Hijum zwom een van haar favoriete nummers de 200 wisselslag en plaatste zich als zevende voor de finale. Ondanks een tijd die maar net boven haar persoonlijk record lag waren er in deze  race nog wel wat verbeterpunten te vinden. Na deze toegepast te hebben ging ze vervolgens naar een mooi persoonlijk record van 2.26.28. De tweede finale was die op de 800 vrije slag die zwom ze in een redelijke tijd van 9.36 naar de zevende plaats in de A finale op deze Belgische deelkampioenschappen. Verder zwom ze s ochtends nog een mooi persoonlijk record op de 200m schoolslag waardoor er voor Lize Janna een mooi langebaan seizoen gloort. 

David Kuipers eindigde als 8 ste op de 1500m vrije slag in een mooie vlakke race zwom hij naar een prima tijd voor deze periode van het seizoen.  

Suze Kuipers zwom het hele weekeinde naar behoren maar strandde met haar starts alle in de series.