Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Huisman imponeert op Koningsnummer bij regiokampioenschap zwemmen

Laatst bijgewerkt op dinsdag 27 november 2018

Persbericht dag 3 en 4 regionale winterkampioenschappen

In het tweede weekend van het regionaal winterkampioenschap zwemmen te Heerenveen wist Orca-zwemster Silke Huisman het koningsnummer bij de dames te veroveren. Op de 100m vrije slag kwam er met 56,48 een hele scherpe tijd op de klokken. Myrna van Duijven van DZ&PC uit Drachten finishte als tweede in 56,62, terwijl Adinda Dingshoff van ZPC Hoogeveen met 57,83 de derde plaats opeiste.

Erg sterk bezet was ook de 200m schoolslag bij de Dames. Hier ging de winst naar de verassend sterk zwemmende Joyce Kuipers uit Workum. De Orca-zwemster verraste favoriet Karin Rijkelijkhuizen (DZ&PC) door met 2.33,22 een fors persoonlijk record te zwemmen. De oude toptijd van Kuipers stond op 2.35,44. Rijkelijkhuizen kwam tot 2.36,17, gevolgd door Huisman 2.38,04 en ook Mirthe Schenkel (ZPC Hoogeveen) wist nog onder de 2.40 te zwemmen met 2.39,92.

Op de 50m vrije slag bij de Heren wisten Niels van Eck (ZPC Hoogeveen) en Dominique Sikkema (Orca) er een spannende strijd van de maken. Met 22.97 om 23.14 trok de bijna 30 jarige van Eck uiteindelijk aan het langste eind. Op de 50m vlinderslag wisten beide heren zelfs de medaille te delen met 25.78. Het betrof echter wel de zilveren medaille, want Matthijs van Meerendonk, die bij TriVia in Groningen het plezier in het zwemmen heeft hervonden, was met 24,64 echt een klasse apart.

Op de 4x200m vrije slag Dames wist Orca verrassend de gouden medaille te pakken. De ploeg, die bestond uit Lize Janna de Vries, Huisman en Suze Kuipers, moest het stellen zonder de geblesseerde Josien Wijkhuijs. Met een sterk zwemmende Froukje Osinga in de gelederen leek zilver lange tijd het hoogst haalbare totdat Myrthe Natzijl, de slotzwemster van het tot op dat moment ongenaakbare TriVia, zich dermate verslikte dat ze de race noodgedwongen moest staken, waardoor de Leeuwarders het goud alsnog in de schoot geworpen kregen.

Bij de jongens 14 jaar diende zich voorzichtig een nieuwe Orca-ster aan het firmament aan. Domingo Kuipers, uit Workum, wist op de 400m wisselslag met 5.13,94 een enorm persoonlijk record te zwemmen. Vooral met de manier waarop deze nieuwe toptijd tot stand kwam was Orca coach Ronald Veenstra in zijn nopjes. “Niet alleen met Domingo en het ORT, maar ook met de A-selectie draait het hier geweldig. Samen met Jelmer Postma en een enthousiaste groep trainers hebben we bij die groep dit seizoen toch wat aanpassingen gedaan in het trainingsprogramma en dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Op naar de komende NK’s én Orca’s Christmas Swim”, blikte Veenstra niet alleen tevreden terug, maar ook alweer vooruit.