Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Dag 1 ONK: Joyce Kuipers pakt zilver op NK zwemmen

Laatst bijgewerkt op zondag 24 juni 2018

Persbericht

“Amarena” het gloednieuwe zwemcomplex in Amersfoort is decor van het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen. En dat het over een snel bad beschikt bleek wel uit de diverse Europese records en zelfs een wereldrecord voor de paralympische zwemploeg. De afvaardiging van zwemvereniging Orca uit Leeuwarden kende  een uitstekende eerste dag.  De prestatie van Joyce Kuipers uit Workum sprong het meest in het oog.

Met 2.37,80 op de 200m schoolslag wist de scholiere van csg Comenius met driehonderdste haar voorsprong op de nummer drie vast te houden. Deze tijd betekende naast het zilver wederom een forse verbetering van haar persoonlijk record. Een mooie opsteker voor de zwemster die al een dik jaar werd achtervolgd door veel tegenslag.

Silke Huisman uit Arum werd in dezelfde finale op de 200m schoolslag knap zesde. Met 2.39,92 dook de jeugdzwemster voor het eerst onder de 2.40. Hiermee was ze ruim 2 seconde sneller dan vorige week bij de NJK. Eerder op de middag wist Huisman op de 400m wisselslag net geen medaille te winnen. De vierde plaats in een sterke 5.05,74 stemde echter tot tevredenheid. Huisman kan nu haar aandacht vol richten op het Nordic Youth Swimming Championship waar ze namens Nederland mag starten. Dit kampioenschap vindt plaats in het tweede weekend van juli in Riga (Letland).

Josien Wijkhuijs uit Franeker kwam vorige week ziek terug van internationale zwemwedstrijden in Monaco. Desondanks was ze voldoende hersteld om nu weer aan de start te verschijnen en dat leverde haar direct twee A-finales op. Op de 100m vlinderslag kwam Wijkhuijs tot 1.02,26 (6e) en de 50m rugslag resulteerde met 30,10 eveneens in een zesde klassering.

Lize Janna de Vries uit Hijum kwam op de 1500m vrije slag met 18.26,13 tot een fors persoonlijk record van 30 seconden en een achtste klassering. In de B-finale op de 400m wisselslag scherpte ze haar persoonlijke record nog eens flink aan. Met 5.13,31 eindigde ze in deze finale als tweede.
David Kuipers uit Leeuwarden viel op de 800m vrije slag nog wat tegen. Zesde in 8.45,67. Een andere aanpak in de B-finale op de 200m vrije slag toverde wel een brede glimlach op het gezicht. Na een veel gedurfdere opening betekende de 1.57,15 een mooi PR en 13e overall.

Suze Kuipers uit Hurdegaryp kwam op de 1500m vrije slag bij de dames tot een negende plaats. De 18.42,01 viel de Nederlands Jeugdkampioen op de 5km nog wat tegen, maar deze tijd betekende toch een persoonlijke record voor de jongste deelneemster van het veld.