Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

NJJK dag 4: Silke Huisman imponeert andermaal

Laatst bijgewerkt op maandag 18 juni 2018

Op de vierde en laatste dag van het Nederlands Jeugd en Junioren Kampioenschap in Eindhoven heeft Silke Huisman wederom een limiet voor de EYOF gezwommen. Ditmaal op de 200m wisselslag. In een spannende en goed opgebouwde race wist Huisman met een scherpe tijd van 2.21,68 de limiet van 2.22,53 ruim te doorbreken. De race was goed voor de Nederlandse titel bij de jeugd. 

Na alle euforie moest Huisman, afkomstig uit Arum, een kleine 40 minuten later alweer aan de bak op de 100m vrije slag. Met 58,19 en een vijfde klassering zat er voor dat moment even niet meer in. Huisman’s coach Henri Koek, kon daar wel mee leven. “Als je zo boven jezelf uit stijgt is het fysiek en mentaal een uitdaging om er zo snel weer te staan. Een dergelijke omschakeling kun je alleen maar oefenen door het mee te maken. Dat is nu even mislukt, maar ook dat moet je leren”, aldus Koek die verder tevreden terug kon kijken op het slotdag van het toernooi. 

Zo zwemt Suze Kuipers uit Hurdegaryp op deze NK elke dag een stuk harder. Na een lange periode van tegenslagen kwam er nu op de 200m rugslag na 2 jaar zelfs weer een heus persoonlijk record op de klokken en het was direct een dik persoonlijk record. Met 2.28,49 was de 15 jarige Kuipers twee seconden sneller dan ooit en hiermee eindigde ze direct als 6e bij de jeugd.

David Kuipers uit Leeuwarden had zijn pijlen op de EJK kwalificatie voor de 10km in het open water gericht. Twee weken later in het zwembad dan alweer hard zwemmen is erg lastig en dat bleek tot de laatste dag van de NK ook wel. Uitgerekend op de kortste afstand dan ineens een groot persoonlijk record zwemmen van ruim een seconde en je hoogste klassering bij de jeugd binnen harken doet menig zwemkenner de wenkbrauwen fronsen. Met 53,45 eindigde Kuipers als vijfde.

Workumer Domingo Kuipers kwam op de slotdag nog tot twee mooie persoonlijke records. De 50m vrije slag ging in 28,77 en de 100m rugslag in 1:10,52 wat een zesde klassering betekende bij de 13 jarigen.