Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Dag 3: Kinge Zandringa zwemt EK limiet in Eindhoven

Laatst bijgewerkt op maandag 16 april 2018

Persbericht, Eindhoven, 15 april 2018

Op de derde dag van de Eindhoven Swimcup heeft Kinge Zandringa, afkomstig uit Leeuwarden, maar tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, met 58,93 voldaan aan de EK limiet op de 100m vlinderslag. Voormalig ploeggenoot Josien Wijkhuijs uit Franeker kwam op diezelfde afstand in een extreem sterk deelnemersveld niet verder dan een derde plaats in de B-finale. De Orca zwemster plaatste zich met 1.02,17, maar kon zichzelf met 1.02,44 geen passend verjaardagscadeau bezorgen.

Op de 200m wisselslag herhaalde Silke Huisman kunststukje van gisteren. Met 2.27,4 plaatste de inwoonster uit Arum zich ternauwernood voor de finales; maar in de finale ging het weer extreem veel harder. Met 2.24,61 ging haar persoonlijke record aan gruzelementen.

Nog geen persoonlijk record, maar wel een flinke progressie in beste seizoentijd boekte Joyce Kuipers uit Workum. Met 34,58 was ze in de series nog sneller dan in de finale vorige week bij de swimcup in Den Haag. In de finale ging het lang goed, maar door een slechte finish kwam de Orca zwemster niet verder dan 34,85.