Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Persbericht ORT: Regionale Winterkampioenschappen deel 1

Laatst bijgewerkt op dinsdag 14 november 2017

Emmen, 12 november 2017

Tijdens het eerste weekend van de Regionale Winter Kampioenschappen in Emmen hebben de zwemmers van Orca’s Regionaal Talentteam uit Leeuwarden zich laten gelden.

Tussen de beste zwemmers van Friesland, Groningen en Drenthe wist Silke Huisman uit Arum de nodige titels te behalen. Ze maakte vooral indruk op de 200 schoolslag waar ze met een tijd van 2.38.23 kampioen werd van alle leeftijdsklassen. En passant verbeterde ze het 32 jaar (!) oude regiorecord van Linda Moes (meisjes 14 jaar).

David Kuipers uit Leeuwarden werd kampioen bij de Jeugd  op de 400 vrije slag en wist zich op een aantal afstanden spectaculair te verbeteren. Op de 100 vlinder wist hij de magische grens van een minuut te doorbreken met 59.67.

Joyce Kuipers uit Workum en Lize Janna de Vries uit Hijum acteerden voor het eerst op senioren niveau. Schoolslagspecialist Kuipers pakte de titel op de 50 schoolslag. De Vries miste op een haar het kampioenschap op de 400 vrije slag en liet ook op de andere afstanden zien goed mee te kunnen op dit niveau.
Suze Kuipers uit Hardegarijp maakte na 4 maanden haar comeback, ondanks dat kon ze op een aantal afstanden met de besten meekomen.

De nieuwelingen Djurre van der Wal uit Dronrijp en Domingo Kuipers uit Workum maakten hun debuut bij de junioren 1. Kuipers vergaarde de nodige titels en wist zich op meerdere afstanden te plaatsen voor het NK in december.

Het slotstuk van dit weekend was de 4x200 vrije slag estafette. Het kwartet van Orca (Lize Janna de Vries, Josien Wijkhuijs, Danieke van der Kooi en Silke Huisman) werd onbedreigd eerste.

Komend weekend wordt er tijdens het vervolg van het RWK in Emmen is de equipe van ORT Orca opnieuw van de partij.