Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Uitslagen hoofdklasse competitie (30-09-2017)

Laatst bijgewerkt op maandag 02 oktober 2017

Zaterdag 30 september was de eerste ronde voor de Hoofdklasse competitie. Afgelopen seizoen is Orca als 12e  geëindigd. Dit jaar is de doelstelling van Orca om niet te degraderen. 

Hogere doelstelling is niet realistisch omdat de ploeg ten opzichte van vorig jaar heel veel goede zwemmers mist. Die zijn of gestopt met zwemmen, vertrokken naar andere clubs ivm studie of omdat ze op een lager niveau wilden gaan trainen. Heel erg jammer, maar het is even niet anders. Er is wel veel  nieuwe aanwas binnen de club, maar deze zwemmers  zwemmen nog niet op niveau dat ze mee kunnen doen in de hoofdklasse. 

De eerste wedstrijd werd in Nijverdal gezwommen en daarbij waren ZPC Hoogeveen en De Dinkel de tegenstanders. Ondanks een aantal goede prestaties en veel persoonlijke records staat Orca na de eerste ronde voorlopig met de meeste punten op de 15e plaats. Traditioneel is de eerste ronde niet de beste ronde van Orca. En dit heeft vooral te maken met de afstanden die dan gezwommen moeten worden.

Meest in het oog springende prestaties waren die van David Kuipers op de 400 en 100 meter vrije slag, Silke Huisman op de 200 vrij, Carolien Baarda op de 100 school, Lize Janna de Vries op de 400 vrij. Van de jongste zwemmers vielen vooral de prestaties van  Sterre van der Wal op de 100 vlinder  en Jasper Dijks op de 200 rug op die met dikke verbetering van hun pr’s het water uit kwamen.

De volgende competitieronde is 13 januari 2018.

De uitslagen zijn te vinden op onderstaande link

Uitslagen 30-9-2017 (hoofdklasse)