Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Veel prijzen voor Orca zwemmers op NJJK

Laatst bijgewerkt op zondag 18 juni 2017

Het afgelopen weekend werden in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen gehouden. Ook van Orca zijn er zwemmers in actie gekomen. En hoe! Vele pr's en er zijn zelfs verschillende medailles gewonnen. De gouden medaille van Lize Janne de Vries op de 5 km is natuurlijk noemenswaardig! Lees hieronder de persberichten per dag. Voor alle uitslagen, kijk hier en hier.

Dag 1:  Eremetaal voor Orca tijdens eerste dag NJJK

Tijdens de eerste dag van de NJJK, de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor Junioren en Jeugd in Eindhoven wisten Silke Huisman uit Arum en Joyce Kuipers uit Workum op de 100 schoolslag in hun eigen leeftijdscategorie brons te behalen met aansprekende pr’s. Silke noteerde 1.15.23 en Joyce 1.14.99. Maar de koek was nog niet op voor Silke, op de 50 vrije slag voor 14 jarigen won ze zilver in een bloedstollende race en een prima tijd van 26.99. Maar ook de andere leden van de Orca equipe uit Leewarden o.l.v. trainster Annie Tjerkstra lieten zich van hun goede kant zien. De lange afstand zwemmers Lize Janna de Vries uit Hijum en David Kuipers uit Leeuwarden kwamen op de 400 vrije slag weliswaar niet in de buurt van het podium, maar met resp. een 7de en 6de plaats deden ze goed mee met de nationale top en verbeterden ze zich. Voor de rest was er een 5de plek voor Marcel Delfstra uit Dokkum op de 200 schoolslag, leek Luuk Veldman uit Sneek op de 100 vlinder ook richting het podium te gaan, maar werd uiteindelijk 7de. Suze Kuipers uit Hurdegaryp eindigde op de 400 vrij en 200 rugslag naast het podium maar kan zich de komende dagen gaan verbeteren. Het slotstuk van de dag was voor de jeugd estafette meiden van Orca. Lize Janna de Vries, Joyce Kuipers, Janneke Weiland en Silke Huisman eindigden in de finale op een verdienstelijke 5de plaats.

Dag 2: Opnieuw brons en zilver voor Orca tijdens 2de NJJK dag

Ook op de tweede dag van het NJJK, de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor Junioren en Jeugd liet het keurkorps van Orca’s Regionaal Talentteam uit Leeuwarden, zich weer van zijn goede kant zien. Trainer Ronald Veenstra, die zich inmiddels ook bij de ploeg had  gevoegd, zag hoe zijn pupil Suze Kuipers uit Hurdegaryp na een moeilijke eerste dag de knop wist om te zetten en brons veroverde op de 800 vrije slag voor 14 jarigen. En even later was het, net als gisteren, Silke Huisman uit Arum die het ereschavot mocht betreden. Ze haalde zilver op het koningsnummer, de 100 vrije slag voor 14 jarigen in een pr van 59.17. Vermeldenswaard was zeker de vierde plek van Lize Janna de Vries uit Hijum op de 800 vrije slag voor jeugdzwemmers. Ze verpulverde haar pr met dik 18 seconden en kwam uit op 9.34.66. In de finale van een van de zwaarste nummers, de 200 vlinder, lieten Luuk Veldman uit Sneek en David Kuipers uit Leeuwarden zich gelden. De jeugdzwemmers verbeterden zich allebei en eindigden in de finale op resp. een vierde en zesde plaats. Ook Marcel Delfstra uit Dokkum, bezig met zijn laatste seizoen op het hoogste niveau, presteerde in zijn leeftijdsklasse optimaal tijdens de 200 vlinder en werd zevende met een mooi pr. Op de 100 vlinder wist Janneke Weiland uit Hurdegaryp, die na dit seizoen afscheid neemt van de zwemsport zichzelf ook te verbeteren.

Dag 3: Goud en brons voor Orca tijdens dag 3 N(JJ)K

Op de derde dag van het NJJK, de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor Junioren en Jeugd werd tussen de ochtend en de middagsessie het NK 5 km gezwommen voor de meisjes Jeugd. Lize Janna de Vries uit Hijum zorgde voor een daverende verrassing door goud te behalen op deze afstand. In een mooie vlakke race liet de Vries zien over heel veel inhoud te beschikken en dat werd beloond met een schitterende tijd van 1.04.49.65.
Een andere zwemster van Orca’s Regionaal Talentteam uit Leeuwarden , schoolslagexpert Joyce Kuipers uit Workum wist tijdens de middagsessie van het NJJK opnieuw, net als donderdag jl. beslag te leggen op de bronzen medaille. Ditmaal op de 50 m school in een tijd van 34.50.
Andere in het oog springende prestaties op dag 3 waren de vierde plek van Silke Huisman uit Arum op de 200 wisselslag voor meisjes 14 jarigen met een flink pr. Luuk Veldman uit Sneek eindigde ook op de ondankbare vierde plek op de 50 rugslag, maar het was een tijd geleden dat hij zo goed voor de dag kwam op deze afstand.
Suze Kuipers kende een ongelukkige dag, maar kan zich op de slotdag revancheren en dat geldt ook voor Marcel Delfstra die zondag op zijn favoriete afstand de 400m wisselslag nog eenmaal alle registers open mag trekken. David Kuipers haalde zijn normale niveau niet op de 1500 vrije slag, maar zondag bij het NK 5 km voor Jeugd kan hij gaan laten zien wat hij waard is.
 

Dag 4: Bronzen laatste dag NJJK voor team Orca

Op de laatste dag van het NJJK, het Nederlands Kampioenschap Zwemmen voor Junioren en Jeugd in Eindhoven wist Marcel Delfstra brons te halen op de 400 wisselslag. De zwemmer uit Dokkum die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Orca’s Regionaal Talentteam, wist op deze manier zijn topsportcarriere waardig af te sluiten.
Bij het NK 5 km voor Jeugd dat ook werd gezwommen tussen de ochtend en middagsessie, wist David Kuipers brons te behalen. De zwemmer uit Leeuwarden, die door een blessure een aantal maanden niet kon trainen, presteerde naar vermogen en kwam uit op 59.02.59.
Silke Huisman uit Arum was tweemaal heel dichtbij brons maar op de 200 vrije slag en de 200 schoolslag kwam ze net tekort voor het podium. Beide keren verbeterde ze zich wel spectaculair. Joyce Kuipers uit Workum kwam net te tekort voor het podium op de 200 schoolslag en eindigde als vijfde.
Luuk Veldman uit Sneek, die na dit seizoen ook stopt met zwemmen op het hoogste niveau, viel dit weekend niet in de prijzen, maar kan terugzien op een geslaagd toernooi. De sympathieke zwemmer verbeterde zich op alle afstanden waarop hij startte.
Bij het slotstuk van het vierdaagse toernooi, de 4 x100 meter vrije slag estafette voor meisjes Jeugd, eindigde het Orca kwartet, bestaande uit Lize Janna de Vries, Silke Huisman, Janneke Weiland en Eva Willebrands, op de zesde plek.


Al met al konden de trainers Ronald Veenstra en Annie Tjerkstra terugzien op een geslaagd toernooi voor hun pupillen: “Nog nooit is er door zoveel verschillende zwemmers een medaille behaald en dat geeft aan dat we goed geprepareerd aan de start zijn verschenen” verklaarde Tjerkstra.