Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Josien Wijkhuijs imponeert in Eindhoven en nadert WK limiet

Laatst bijgewerkt op donderdag 06 april 2017

Persbericht dag 1 Swimcup Eindhoven:

Bij de eerste dag van de Swimcup Eindhoven, die tevens geldt als Open Nederlands Kampioenschap, heeft Josien Wijkhuijs uit Franeker een indrukwekkende progressie laten zien. Op de 50m vlinderslag behoort Wijkhuijs al langer tot de Nederlandse subtop. In de series knalde de pupil van trainer Ronald Veenstra met een tijd van 26,91 voor het eerst onder de 27 seconden. In de A-finale ging het zelfs nog sneller. Met 26,59 bleef Wijkhuijs slechts 0’10 verwijderd van de WK limiet voor debutanten. Voor de bronzen NK medaille kwam ze 0’01 te kort.

Dat Wijkhuijs in vorm was had ze eerder op de dag al aangetoond op de 50m rugslag. Hierop wist Wijkhuijs in de series maar liefst twee volle seconden van haar persoonlijk record af te zwemmen naar 29,38. Met dank aan een zeer sterke onder waterfase wist ze in de middag zelfs de B-finale op haar naam te zetten in 29,35.

Marcel Delfstra debuteerde als juniorenzwemmer verdienstelijk op het hoogste niveau. Op de 400m wisselslag kwam de zwemmer uit Dokkum tot een keurige 4.56,67. Net geen persoonlijk record.

foto: Josien Wijkhuijs (archief)