Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Luuk Veldman Nederlands kampioen 50m vlinderslag

Laatst bijgewerkt op zondag 29 januari 2017

Eindhoven, 29 januari 2017

Op de vierde en laatste dag van het NK zwemmen voor Jeugd en Junioren te Eindhoven, heeft Luuk Veldman uit Sneek zondag voor een daverende verrassing gezorgd door de 50m vlinderslag bij de jeugd op zijn naam te schrijven. In super snelle 24,88 wist hij meer dan een halve seconde van zijn persoonlijke record af te zwemmen. Veldman revancheerde zich daarmee enigszins voor zijn 50m rugslag van de zaterdag. Toen ging Veldman tot de laatste 10m aan de leiding en moest hij niet alleen de winst, maar zelfs alle drie de medailles aan de concurrentie laten. 

Joyce Kuipers uit kende een soortgelijke revanche. Viste ze zaterdag nog met 0,02 seconde naast de medailles op de 50m schoolslag, op de zondag was het raak. Met 2.36,47 op de 200m schoolslag stelde ze niet alleen haar persoonlijke record ruim drie seconden sneller. Ook hoefde ze in de jeugdcategorie alleen maar Rosey Metz uit Zoetermeer voor te laten en kon ze dus voor het eerst dit toernooi naar het ereschavot om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Tweemaal brons bij de meisjes 14 jaar was er voor Silke Huisman uit Arum. Met een fantastische 33,99 op de 50m schoolslag wist ze zichzelf wederom te overtreffen en ook op de 200m wisselslag kwam er een hele knappe 2.26,19 op de klokken voor de scholiere van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden.

De relatief jonge meisjes orca estafette ploeg wist bij de jeugd tweemaal een hele knappe klassering te behalen. Op de 4x200m vrije slag estafette zwommen Eva Willebrands, Suze Kuipers, Lize Janna de Vries en Silke Huisman zaterdag naar de vierde plaats, terwijl er op de zondag op de 4x100m vrije slag estafette een vijfde klassering uitrolde. In die estafette nam Janneke Weiland uit Hurdegaryp de plek in van dorpsgenoot Suze Kuipers.