Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Zilvervloot vaart binnen voor Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 29 januari 2017

Eindhoven, 27 januari 2017

Op de tweede dag van het Nederlands winter Kampioenschap voor Jeugd en Junioren te Eindhoven, wisten de zwemmers van het Orca’s Regionaal Talentteam driemaal een zilveren medaille op te halen. Zilveren medailles die stuk voor stuk een gouden randje hadden. Suze Kuipers uit Hurdegaryp beet het spits af met de 800m vrije slag. Met 8.27,01 en een persoonlijk record van ruim 13 seconden moest ze alleen Gaia Sterre Mirotti uit Veenendaal voorlaten. De gedoodverfde favoriet Imke Beekman van Albion d’Elft uit regio Den Haag werd derde.

Luuk Veldman uit Sneek heeft in zijn carrière ooit eens een Nederlands leeftijdsrecord gezwommen op de 200m vlinderslag. Na anderhalf jaar met voornamelijk tegenslag stond Veldman er weer. In een bloedstollende finale in de jeugdcategorie ging Veldman lang aan de leiding. Uiteindelijk moest de Havo scholier van het Bogerman uit Sneek, in PSV zwemmer Ruden de Ridder, zijn meerdere erkennen. Maar met de manier van racen en de tijd van 2.05,78 die op de klokken kwam kan niet anders dan tot tevredenheid leiden bij Veldman en zijn coaches.
Silke Huisman uit Arum was de derde Orca troef die een zilveren medaille in de wacht wist te slepen. En wel op de 100m vrije slag voor de 14 jarigen. Hierop wist Huisman de magische minuut barrière voor het eerst in een persoonlijke race te doorbreken. En hoe? Met 58,38 gingen er maar liefst twee seconden van haar vorige toptijd af. 

Wederom geen medaille, maar wel weer een hele knappe prestatie, was er voor Marcel Delfstra uit Dokkum op de 200m vlinderslag voor 16 jarigen. Met 2.16,16 verpulverde hij zijn vorige persoonlijke record met ruim vier seconden. Een medaille zat er evenwel nog niet in. Halverwege lag Delfstra nog op een derde plaats, maar toen kwam de sterk zwemmende Jelmer Koopmans van de Forel uit Wolvega er nog overheen. Koopmans finishte uiteindelijk in 2.13,97 als derde.