Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Geen ijzel maar medailleregen voor Orca op Fries kampioenschap

Laatst bijgewerkt op maandag 09 januari 2017

Leeuwarden, 8 januari 2017

Nadat zaterdag het eerste deel van het Friese winterkampioenschap zwemmen door het slechte weer was afgelast, regende het zondag 8 januari medailles bij de Orca-zwemmers in het zwembad van Sportstad Heerenveen. De zwemmers van de Leeuwarder zwemclub namen in totaal 63 plakken mee naar huis (26 goud, 22 zilver en 15 brons) en daarmee stond Orca fier bovenaan in het medailleklassement. Op de tweede plek eindigde de Drachtster zwemclub DZ&PC. Orca-trainer Ronald Veenstra is tevreden over de resultaten: “Het was een mooi kampioenschap waarin goede  tijden gezwommen zijn”. 

Bij de dames won 17-jarig zwemtalent Josien Wijkhuijs uit Franeker drie algemene Friese titels (100 rug, 50 vlinder, 200 vlinder), maar zag op de 200 wisselslag schoolslagspecialist Karin Rijkelijkhuizen van DZ&PC als snelste aantikken. Het dames estafetteteam van Orca won met de 4x100 wisselslag wel de Friese titel.

Silke Huisman uit Harlingen en Suze Kuipers uit Hurdegaryp, beiden zwemmend bij Orca’s talententeam, verdeelden alle eerste en tweede prijzen bij de junioren 3. Huisman behaalde daarbij goud op de 200 vrij, 100 school , 50 vlinder en 200 wisselslag. Terwijl Kuipers op de 400 vrij, 100 rug en 200 vlinder de snelste van de 13-jarigen was. Zelfs in het overall klassement konden beide mee met de snelsten.  

Ook twee heren van zv Orca mochten zich Fries kampioen noemen:  de 17-jarige Luuk Veldman uit Sneek was de snelste op de 200 vlinder en 19-jarige Richard Kuipers uit Leeuwarden was de snelste op de 100 rug. Op de 200 wissel werd Veldman tweede na Jacob de Roos van DZ&PC en moest Kuipers op de 100 school Dennis Bos van HZ&PC voor zich dulden.

Volgend weekend zullen de twee snelste Friese zwemmers per leeftijdscategorie het opnemen tegen de snelsten van Drenthe en Groningen tijdens de regiokampioenschappen in Burgum.

Kijk voor alle uitslagen op de site van HZ&PC:http://www.hzpc-heerenveen.nl/live-pwk/