Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Jeugdteam Orca knalt seizoen 2022/2023 in!

Laatst bijgewerkt op maandag 19 september 2022



De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is een feit voor de minioren van het Jeugdteam en heeft al veel snelle tijden en eremetaal voor de Leeuwarders opgeleverd!

Zaterdag 17 september lieten onze minioren tijdens de gemengde swimkick en de miniorenwedstrijd in Drachten zien wat ze waard zijn. Swimkick bestaat uit laagdrempelige afstanden, voor beginnende wedstrijdzwemmers, miniorencircuit is een landelijk circuit met uitdagende nummers waarmee zwemmers zich kunnen plaatsen voor regionale en landelijke finales.

Lees meer...

Wedstrijdkalender (zwemmen) 2022/2023 gepubliceerd

Laatst bijgewerkt op zondag 04 september 2022



De wedstrijdkalender voor het komende seizoen krijgt steeds meer vorm en is te bekijken op deze website. De data en locatie van de meeste wedstrijden zijn inmiddels bekend. 

Enkele wedstrijden moeten nog definitief worden gepland. Zodra dit gebeurd is, wordt de kalender bijgewerkt. Dit geldt ook altijd voor wijzigingen gedurende het seizoen. Via de link kom je altijd bij de meest recente versie van de kalender.

https://www.zvorca.nl/index.php/zwemmen/wedstrijdkalender

We zijn ontzettend hard op zoek naar officials!

Laatst bijgewerkt op vrijdag 15 juli 2022

Er worden volop wedstrijden gepland voor komend seizoen. Zwemmers mogen alleen deelnemen aan wedstrijden als er officials (klokkers) mee komen. Zonder officials kunnen de zwemmers van Orca dus niet deelnemen aan wedstrijden. Momenteel is het lastig om genoeg klokkers naar wedstrijden te krijgen en zijn het altijd dezelfde mensen. We zoeken dus veel hulp!

Wat houdt het in? Tijdens uit- en thuiswedstrijden fungeer je als tijdwaarnemer. Wedstrijdzwemmen gaat natuurlijk om de zo snelst mogelijke tijd te zwemmen in een race. De tijdwaarnemer registreert de tijden en functioneert daarnaast ook als keerpuntcommissaris. Hierbij ziet hij/zij er op toe dat de keerpunten op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Cursus tijdwaarnemer

Direct na de zomervakantie wordt eindelijk een cursus tijdwaarnemer georganiseerd. De locaties en cursusdata zijn inmiddels bekend.

Lees meer...

Jeugdteam geniet van waterpolotraining van Michiel

Laatst bijgewerkt op dinsdag 12 juli 2022



Zwemmers staan er over het algemeen niet om bekend dat ze goed zijn met de bal. Michiel, jeugdtrainer bij de waterpolo deed op dinsdag 12 juli zijn uiterste best om de wedstrijdzwemmers van het jeugdteam dit juist wel te leren. En eerlijk is eerlijk, de zwemmers deden zelf ook hun uiterste best, waardoor ze heel snel bijleerden. 

Om en om benen, sprinten zonder af te zetten en gooien en vangen met één hand, het kwam allemaal voorbij. Vervolgens nog een spannend partijtje om deze leuke training af te sluiten. Michiel was tevreden over de zwemmers en de zwemmers glunderden na de les, goed gedaan zo vlak voor de zomervakantie!

Jeugdteam Orca straalt bij Arena clubmeet finale in Maastricht!

Laatst bijgewerkt op maandag 04 juli 2022

Op zondag 3 juli gingen 17 zwemmers van zv Orca Leeuwarden met 3 ploegleiders en een schare aan fans helemaal naar Maastricht. Een lange reis, maar niet voor niets, want de landelijke minioren clubmeet finale werd daar georganiseerd. Een wedstrijd waarin de zwemmers niet voor hun eigen glorie zwommen, maar vooral voor de club en dus voor al hun teamgenoten! 

Net als al het hele seizoen lieten de minioren zien dat ze goed in vorm waren. Prachtige persoonlijke records waren er bijvoorbeeld voor Nikola Brkić, Timo van de Pavoordt, Emma Hoekstra, Nienke Zeemans en Kristian Lubbers. Alle zwemmers hebben prachtige progressie gemaakt ondanks de lockdown, goed om te zien dat hun inzet en motivatie zo loont. De beste individuele klassering was er voor Syll Rinsma met haar sterke 50 meter schoolslag waarop ze vierde werd. Het team eindigde uiteindelijk als 16e.

Lees meer...

Gezellige seizoensafsluiting op grote hoogte voor Jeugdteam Orca

Laatst bijgewerkt op maandag 27 juni 2022



Hoewel er nog twee wedstrijden op de planning staan, loopt het voor de zwemmers van Orca’s Jeugdteam (de wedstrijdselectie voor minioren) al aardig richting de zomervakantie. Een goede reden voor trainers Thea en Elizabeth om een leuke activiteit te organiseren. De zwemmers hadden zelf eerder met de 1-uursestafette het geld hiervoor bij elkaar gezwommen, dus een mooie beloning.

De reis ging 'helemaal' naar de klimhal in Leeuwarden, achter de Blauwe Golf en daar gingen de kinderen in twee groepen clip ‘n climb-en en boulderen. Heel erg leuk, ook behoorlijk inspannend en voor sommigen ook echt grensverleggend. Perfect dus voor dit enthousiaste en zeer gedreven team met sportievelingen!

We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend/middag. Thea en Elizabeth heel erg bedankt!

Jeugdteam Orca knalt bij regionale minioren finales in Beilen

Laatst bijgewerkt op maandag 13 juni 2022



Met 12 deelnemers, die samen drie individuele en twee estafetteprijzen binnensleepten, maakte Orca afgelopen weekend in Beilen haar status van sterke Friese miniorenclub waar! 

Aan ieder nummer mogen de 24 snelste zwemmers uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland meedoen, dus om je te plaatsen is al een hele toer. Deelnemen met zo’n groot team aan deze finale is al helemaal een prestatie en laat zien dat het jeugdteam in de afgelopen jaren in de volle breedte in niveau is gegroeid, dit ondanks alle Corona en lockdownachtige toestanden.

Lees meer...

Orca’s clubkampioenschappen! 2022

Laatst bijgewerkt op dinsdag 21 juni 2022

Beste Orca zwemmers en waterpolo’ers,   

Het was een kort, maar erg mooi en succesvol seizoen.
Dit jaar kunnen we als vanouds afsluiten met de Orca’s clubkampioenschappen!

Datum:                                             10 juli 2022

Locatie:                                            zwembad het Kalverdijkje

Opbouw bad:                                   14:00 uur

Inzwemmen:                                    14.30 uur

Start wedstrijd:                                 15.00 uur

Er zijn twee programma’s om te zwemmen. Programma  A is bedoeld voor ORT, A selectie  en het jeugdteam. Programma B is bedoeld voor C/E selectie, opleidingen, masters en waterpolo.(zie bijlage voor meer info per leeftijdscategorie)

Lees meer...

Kasper Lubbers drie keer de snelste van Nederland

Laatst bijgewerkt op maandag 23 mei 2022

In het weekend van 21 en 22 mei vonden in Leiden de Speedo Jaargangfinales wedstrijdzwemmen plaats. Hier namen de snelste zwemmers van heel Nederland uit de jaargangen 2010 tot en met 2013, de zogenaamde minioren, het tegen elkaar op. Ook zv Orca was met drie zwemmers in Leiden aanwezig: Esmee Tuintjer (2013), Syll Rinsma (2012) en Kasper Lubbers (2011).

De meiden zwommen geweldige tijden en lieten zien dat ze zich terecht bij de snelste meiden van Nederland mogen reken. Kasper stal dit weekend echter de show. Hij mocht op 6 afstanden (100m rugcrawl, 100m schoolslag, 100m en 200m wisselslag, 100m vlinderslag en 200m vrije slag) starten en zwom tegen de snelste jongens uit 2011. Kasper eindigde bij alle 6 races op het podium. Drie keer was hij de snelste van Nederland en werd hij tot Nederlands kampioen op de 100m schoolslag (1:33.29), 100m vlinderslag (1:28,27) en 200m wisselslag (2:56.84) gekroond. Een uitzonderlijke prestatie van de blonde jongen uit Leeuwarden die er zelf behoorlijk nuchter onder blijft. 
 

Even voorstellen…

Laatst bijgewerkt op donderdag 19 mei 2022


 

… dit is Kasper Lubbers 

Kasper is 11 jaar oud en gaat zich zowel zaterdag als zondag meten met de top van Nederland in zijn leeftijdscategorie tijdens de Speedo minioren jaargangfinales in Leiden.

Kasper is een echte allrounder die zes keer (het maximale aantal races) in actie mag komen bij deze wedstrijd. Met name op de wat langere afstanden voelt hij zich letterlijk als een vis in het water.

We zijn heel trots op Kasper en wensen hem veel succes dit weekend!