Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Sterke prestaties in ronde vier regionale B-competitie

Laatst bijgewerkt op zaterdag 28 januari 2023In het weekend van 28 en 29 januari worden door heel Nederland wedstrijden gezwommen in het kader van de zwemcompetitie. Orca’s eerste team zwemt op de zondag in de landelijke eredivisie in het Kalverdijkje. Het tweede team zwom al op de zaterdag in Burgum haar meters. Met een grote groep zwemmers van negen tot en met 38 jaar jong ging Orca de strijd weer aan. 

Lees meer...

Orca zwemt goed mee in de Friese top

Laatst bijgewerkt op dinsdag 24 januari 2023

In het weekend van 21 en 22 januari waren de meiden junioren 1 van het Jeugdteam samen met de zwemmers van de A-selectie te gast in Heerenveen. Bij de Friese winterkampioenschappen mochten zij zwemmen tegen de top van onze provincie.  

De zaterdag begon met de 4x 50 m vrije slag estafette waarbij het team van Orca Leeuwarden 1 een mooie 2e plek behaalde. Al snel daarna mochten de meiden op de 50 m vlinderslag van start. En wat zwommen ze snel! PR na PR sneuvelde met veelal hele seconden. Ook op de 50 m schoolslag verbeterden de meiden hun tijden aanzienlijk. 

Het programma bestond uitsluitend uit 50 m en 100 m afstanden waardoor de vaart er goed in zat. De zwemmers kwamen uit op de afstanden waarvoor ze zelf gekozen hadden. Hierdoor zwom niet iedereen hetzelfde programma en lagen er bij elke afstand en slag wel een of meer zwemmers van Orca in het water. Ondanks al het geweld vanuit met name Drachten en Heerenveen werd de eer van Leeuwarden goed hoog gehouden! 

Lees meer...

Pittig programma bij miniorenwedstrijd in Franeker

Laatst bijgewerkt op zondag 15 januari 2023

Op zondag 15 januari stond alweer de vierde ronde van het swimkick en miniorencircuit op het programma. Orca was met 14 zwemmers en 3 ploegleiders aanwezig, een kleinere groep dan normaal want we worden door ziekte geteisterd. 

Voor de beginnende zwemmers is er de swimkick waarin de kortere afstanden worden afgelegd om wedstrijdervaring op te doen. Voor de meer ervaren zwemmers is er het zwaardere miniorenprogramma. 

De Orca deelnemers deden het ondanks het pittige programma weer ontzettend goed. Er werden medailles gewonnen door Eline, Xin-Long, Tys, Myra, Esmee, Marije, Kristian, Ruben, Nienke, Syll, Timo en Kasper. Daarnaast waren er hele mooie persoonlijke records voor onder meer Marije met 10 seconden en Kristian met 7 seconden op de 100 vrijeslag en voor Ids met 20 seconden op de 200 vrijeslag. Voor Nienke en Ids waren er verder prachtige persoonlijke records op de 100 vlinderslag die ze voor het eerst bedwongen. Een hele prestatie!

Een pittige wedstrijd, met mooie resultaten, soms ook een teleurstelling, maar ook veel teamgeest, steun voor elkaar en aanmoediging. Een team om trots op te zijn!

Fijne feestdagen namens het Jeugdteam

Laatst bijgewerkt op zondag 25 december 2022

 

Spannende races en veel applaus tijdens de tweede Friese 5

Laatst bijgewerkt op zondag 18 december 2022


Het tweede deel van de Friese 5, een zwemwedstrijd voor beginnende zwemmers, stond gepland voor zaterdag, 17 december 2022. Deze keer was zwemvereniging Wetterwille de organisator en werd er in het zwembad van Burgum gezwommen. 

Ook deze keer was Orca weer met een grote groep zwemmers en hun trainers en begeleiders aanwezig bij de Friese 5. Zowel zwemmers van het jeugdteam als ook van Opleidingen en de beginnersgroep van de c-selectie waren naar Burgum gekomen om op de schoolslag, de rugcrawl en de vrije slag de wedstrijd met zwemmers van de Vikings (Harlingen), F.Z.C. ’54 (Franeker) en de Wetterwille (Burgum) aan te gaan. 

Lees meer...

JJS Circuit in Dokkum met sterke vertegenwoordiging van Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 11 december 2022

Zaterdag 10 december deden zwemmers van maar liefst 3 selecties van Orca mee aan het Junioren-, Jeugd- en Seniorencircuit in het Tolhuisbad in Dokkum. Zwemmers van de A-selectie, de C-selectie en de junioren van het Jeugdteam gingen op diverse 100 m afstanden van start. Daarbij konden de zwemmers van tevoren kiezen voor welke slagen zij zich wilden inschrijven. Vooral de 100 m vrije slag en de wisselslag waren daarbij favoriet. Op de vrije slag waren er maar liefst 62 meiden die de strijd in de verschillende leeftijdscategorieën aangingen.

Lees meer...

Miniorencircuit en swimkick circuit derde ronde

Laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2022

Zaterdag 3 december stond alweer de derde ronde van het minioren circuit op de planning. In de minioren nummers strijden de allersnelste zwemmers voor plaatsing in de regionale en nationale finales, in de swimkick nummers doen de wat minder ervaren zwemmers wedstrijd ervaring op om zich steeds verder te ontwikkelen. Alle Friese verenigingen kwamen samen in Wolvega om aan deze sportieve strijd mee te doen. Orca had een grote en sterke afvaardiging vanuit het jeugdteam, die er dan ook voor zorgden dat de yell vaak werd gescandeerd.

Lees meer...

Een geweldig feest bij Orca opleidingen en het jeugdteam

Laatst bijgewerkt op zondag 04 december 2022


Woensdag 30 november was het feest bij de trainingen van Orca opleidingen en het jeugdteam. Sinterklaas had laten weten een bezoek aan Orca te willen brengen. Daarom werd de zwemzaal met de hulp van de trainers en een paar ouders razendsnel feestelijk aangekleed. In plaats van vlaggenlijnen werden Sinterklaasvlaggetjes opgehangen en overal waren cadeautjes te zien. 
Tijdens de warming up arriveerden vier Pieten die vervolgens de kinderen lieten zien hoe zij zich altijd opwarmden voordat ze de daken op gaan. De kinderen deden gezellig mee. Daarna wilden de Pieten graag zien hoe goed de kinderen al kunnen zwemmen. En dat lieten de kinderen graag zien in een vrije slag estafette. De Pieten waren dolenthousiast en bekeken van alle kanten hoe de kinderen zwommen. 

Lees meer...

6e Orca's Christmas Swim! 28 en 29 december 2022

Laatst bijgewerkt op zondag 27 november 2022

Beste allemaal,

Op 28 en 29 december 2022 organiseren we de 6e Orca's Christmas Swim!  We zijn al volop bezig met de voorbereidingen. De wedstrijdbestanden staan inmiddels op de webkalender. Maar hier zijn de wedstrijdbestanden ook te vinden:

Hoofdtoernooi: Uitnodiging en bepalingen uitnodiging en bepaling christmas swim 2022.pdf

LFX bestand *koppeling naar ZV ORca Christmas Swim 2022.lfx

Uitnodiging en bepalingen uitnodiging en bepaling minioren christmas swim 2022.pdf

LFX bestand * koppeling naar Christmas swim 2022 minioren.lfx  

Lees meer...

Orca op dreef in de 2e ronde van de B-zwemcompetitie

Laatst bijgewerkt op zondag 20 november 2022Op zaterdag 19 november 2022 ontving Orca in zwembad ’t Kalverdijkje in Leeuwarden diverse Noordelijke zwemvereniging voor deel 2 van de zwemcompetitie. Hierin gingen de zwemmers van het jeugdteam samen met zwemmers van de c-selecties en enkele masters op jacht naar de snelste tijden en punten voor de competitie. Er werd een dubbele competitie gezwommen. Terwijl de Granaet en de Vikings streden om punten in de A-competitie, ging het voor Orca en Wetterwille om de strijd in de B-competitie.

Femke, Wyneke Edou, Evy en Sarah beten de spits af met de 4x 50 m vrije slag estafette. En wat gingen de dames hard. Niet alleen hun persoonlijke records sneuvelden een voor een, ook wist dit piepjonge clubje de deels 3 jaar oudere zwemmers prima bij te houden. Ook na de eerste estafettes werden weer vele PR’s verbroken door de minioren, junioren en jeugd maar ook de masters lieten zien dat ze nog steeds bovenaan mee zwemmen. Uiteindelijk lukte het Orca om op 19 van de 22 afstanden onder de vervangende tijden te blijven en daarmee belangrijke punten te scoren. 

Lees meer...