Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Prima start van het nieuwe seizoen voor de waterpolo heren Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 11 oktober 2020

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Orca het nieuwe seizoen openen tegen EZC uit Enschede. In het lege zwembad in Leeuwarden mochten de heren aantreden tegen de promovendus. Ook de Orca heren moesten het doen zonder publiek en met een hoop aanvullende anderhalve meter regels op de kant. Dit mocht de pret niet drukken. De Leeuwarder heren waren al lang blij dat na een lange periode zonder competitie het eindelijk weer kon beginnen.

Onder toeziend oog van de Corona coördinatoren begonnen de Leeuwarders uitstekend. Uit een prachtige midvoor actie werd de score geopend door de kersverse papa Jeroen Wouters. Niet gehinderd door slapeloze nachten draaide hij de verdediging van EZC zoek en scoorde de 1e goal van het nieuwe seizoen. Hierna begonnen de Leeuwarders steeds beter te spelen. Een goed georganiseerde defensie wist de bezoekers ver van het goal te houden. En met snelle uitbraken en goed midvoor spel liepen de Leeuwarders al in de 1e periode ver weg van EZC. Pas 15 seconde voor het verstrijken van de 1e periode wisten de bezoeker hun 1e wapenfeit op het scorebord te zetten. De 1e periode eindigde met 5-1 voor de Leeuwarder heren.

Ook in de 2e periode bleven de Orca heren goed spelen. Misschien was het, omdat de coach onder de nieuwe Corona regels zich stil moet houden. Maar duidelijk was dat de Leeuwarders rustig bleven uitlopen op EZC. Verdedigend zat het nagenoeg pot dicht. Vooral de goede communicatie en overnemen in de zone zorgde er voor dat de bewegelijke heren uit Enschede vaak niet verder kwamen dan afstand schoten. De Leeuwarder heren liepen uit naar 10-3 halverwege.

In de 3e periode begonnen de Orca heren wat slordiger te worden. Er werd wat te gehaast gespeeld. Hierdoor werd het voornamelijk een zwemwedstrijd. EZC ging vrolijk mee in dit spel. Waardoor deze periode vooral gekenmerkt werd door domme overtredingen en slechte passing. Des ondanks wisten de Orca heren nog 3 maal te scoren, EZC zette daar 1 goal tegen over. Einde 3e periode had Orca een voorsprong van 13-4.

In de laatste periode wisten de gasten wel dat de wedstrijd gespeeld was. Orca deed nog een poging om aan het doelsaldo te werken. De Leeuwarders wisten nog een paar fraaie acties ten tonele te spreiden. En zorgden er voor dat de uitgebluste bezoekers niet meer tot scoren konden komen. Hierdoor pakte Orca zijn eerste overwinning van het seizoen. En maakte het een fraaie start.

Eindstand 16-4 voor Orca Heren 1.

Zv Orca – EZC 16-4  (Jeroen Wouters 5x, Duncan Jongbloed, Brian den Edel en Daniël Swart 3x, Niek Wassenaar en Jort Kramer 1x )

Bron ©Timon