Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca pakken knappe overwinning op Vriezenveen

Laatst bijgewerkt op maandag 09 maart 2020

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Orca thuis aantreden tegen VZ&PC uit Vriezenveen. Vriezenveen stond een plek onder de Leeuwarders. In de 1e wedstrijd wist Orca knap een gelijk spel binnen te halen na een 5-0 achterstand. Orca wist dat het scherp moest zijn om de winst te pakken.

Orca begon redelijk aan de wedstrijd. Afspraken in de defensie werden deze wedstrijd goed nagekomen. Orca speelde vanuit een hechte defensie waar VZ&PC het moeilijk mee had. VZ&PC wist vooral kansen te creëren uit overtal situaties. Dit zorgde voor de 0-1. Orca wist direct de aansluitingstreffer te maken nadat VZ&PC aan de noodrem moest trekken na een prima combinatie van Orca. In de slotsecond van de 1e periode wist VZ&PC de 1-2 te maken uit een rommelige situatie.

In de 2e periode bleef het spelbeeld gelijk. Orca speelde aanvallend met te weinig flair en energie om een vuist te maken. De hechte defensie en een kanonskogel van eigen helft zorgden er voor dat Orca kon blijven aanhaken. Halverwege de wedstrijd keek Orca tegen een 3-4 achterstand aan.

In de 3e periode begonnen de Leeuwarders vrijer te spelen in de aanval. Met meer schotdruk en af en toe flitsende aanvalspatronen zorgden er voor dat deze periode de wedstrijd volledig werd omgedraaid. VZ&PC kon niet echt meer een vuist maken. En Orca wist meteen een gat te slaan naar 6-4.

In de 4e periode  wisten de Leeuwarders met volwassen spel de wedstrijd op slot te gooien en VZ&PC geen kans op de overwinning meer te gunnen. Rustige aanvallen leiden en goed verdedigen leiden uiteindelijk tot een knappe 8-5 overwinning.

Orca – VZ&PZ 8-5 (Jeroen Wouters 3x, Frank Pol 2x, Daniël Swart, Niek Wassenaar en Brian den Edel 1x)

Bron ©Timon