Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca komen net te kort in Hilversum

Laatst bijgewerkt op maandag 02 maart 2020

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Orca in Hilversum aantreden tegen HZC de Robben. De Robben bezetten op dit moment plek 3 en waren in de 1e wedstrijd ook nipt te sterk voor de Leeuwarder heren.

Orca begon wisselvallig aan de wedstrijd. Verdedigend werd er af en toe slecht geblokt, waardoor de gastheren makkelijk konden schieten. Aanvallend speelden de Orca heren redelijk, maar miste scherpte in de afronding. Hierdoor liep Orca vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. De 1e periode eindigde in 4-3 voor de Robben.

In de 2e periode speelde Orca zeer zwak. Er zat geen overtuiging in de aanval. Hierdoor strandde bijna elke aanval. Ook verdedigend ontbrak het aan overtuiging en structuur. De Robben konden in deze periode makkelijk bij de Leeuwarder formatie weglopen. Halverwege keek Orca tegen een 9-4 achterstand aan.

In de 3e periode wist Orca zich te herpakken. Er werd met veel meer energie aangevallen en verdedigd. Orca wist de wedstrijd volledig te keren en speelde goede aanvallen. Stap voor stap kwamen de Leeuwarders dichterbij. In de 3e periode was de achterstand gereduceerd tot 10-8.

In de 4e periode wist Orca er weer een echte wedstrijd van te maken. Met goed spel wisten de Leeuwarders de stand gelijk te trekken halverwege de 4e periode. Met een 11-11 stand en nog 2,5 minuut te spelen kon het alle kanten op. Helaas voor de Leeuwarders wilde men iets te graag de overwinning forceren. Hierdoor stapte men af van het goede spel van de laatste minuten. En werd er teveel risico genomen. De Robben strafte dit af. En ging er vandoor met de winst. Eindstand 13-11.

HZC de Robben – Orca 13-11 (Brian den Edel 4x, Jeroen Wouters, Niek Wassenaar en Oliver Galijas 2x, Frank Pol 1x)

Bron ©Timon