Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen thuis tegen Twente

Laatst bijgewerkt op maandag 17 februari 2020

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Orca thuis aantreden tegen het 1e team van WS Twente. Beide teams draaien mee in de subtop en de winnaar van deze wedstrijd zou de 4e plek bezetten.

Orca begon goed aan de wedstrijd. De Leeuwarders bepaalden vanaf het begin het wedstrijd beeld. Door goed te temporiseren wist Orca de snelle ploeg uit Twente in bedwang te houden. Orca opende de score met een vlammend afstand schot en wist vanaf dat moment de score op te laten lopen. In de 1e periode wist Twente door fouten aan Leeuwarder zijde in de buurt te blijven van de Orca heren. Beide ploegen wisten meermaals het net te vinden en sloten de 1e periode af met een 4-3 voorsprong.

In de 2e periode hadden de Leeuwarders meermaals de kans om het gat met Twente groter te maken. Helaas verzuimde Orca om op 3 opeenvolgende momenten grote kansen te verzilveren. Twente maakte in de tegenaanval geen fout en bleef hierdoor in de buurt van Orca. De 2e periode werd afgesloten met een 8-6 voorsprong voor Orca.

In de 3e periode speelde Orca zeer goed aanvalsspel. Goede combinaties werden uitgespeeld. En de Leeuwarder formatie bleef doorgaan met scoren. Voor Twente was het lastig defensief een antwoord te vinden op de gevarieerde combinaties van Orca. Orca liep in deze periode uit naar 13-10.

In de laatste periode was het aan Orca om de 3 punten binnen te slepen. Orca begon goed aan de 4e periode en liep uit naar 15-10. Vanaf dat moment kwam de defensieve klad er wat in bij Orca. Een royale voorsprong werd vakkundig om zeep geholpen. En de Leeuwarders moesten in de laatste minuut alle zeilen bijzetten om punt verlies te voorkomen. Na hectische laatste seconden was het toch Orca dat de winst naar zich toe trok met 17-16. Voor de toeschouwers een wedstrijd met vol op goals.

Orca – Ws Twente 17-16 (Jeroen Wouters en Frank Pol 4x, Oliver Galijas 3x,  Daniël Swart 2x, Brian den Edel, Niek Wassenaar, Jort Kramer en Maarten Mostert 1x)

Bron ©Timon