Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca halen wederom belangrijke punten binnen, 8-6.

Laatst bijgewerkt op zondag 09 februari 2020

De dames van Orca moesten thuis in de Blauwe Golf, als laatste van een avond Orca, aantreden tegen Aqua’68 uit Assen. Een middenmoter uit deze tweede klasse, maar deze tegenstandster moest zeker niet worden onderschat.

Met de zusjes Terpstra weer terug van vakantie en extra versterking uit de jeugd, werd de strijd aangegaan. In de eerste periode bleek inderdaad dat de tegenstandster serieus genomen moest worden. Esmee Verhoef opende mooi de score, maar na een minuut maakte Aqua gelijk. Vlot daarna scoorde Nienke Postma van afstand en werd het 2-1. Zenzi Rokx kreeg achter elkaar twee tijdstraffen in deze fase. Silde van Schuppen nam haar plaats in, onderschepte onmiddellijk de bal en zwom snel richting doel, werd onreglementair gestopt en kon een penalty nemen. Helaas trof deze geen doel.

De tweede periode werd de druk wat opgevoerd, wederom Silde van Schuppen die in de eerste minuut met een snelle uitbraak vooruitging en nu mooi afrondde, 3-1. Een paar goede passes naar de midvoor Jaike Gruppen, die tweemaal raak schoot, zorgde voor een grotere afstand, 5-1. Helaas werd vlak daarna door haar een penalty gemist. Aqua deed in deze tweede periode echter niet veel terug. Keepster Nadine Smits kon de schoten die er wel kwamen eenvoudig verwerken en er kwam wat meer lucht. 5-1.

In de derde periode kreeg Esmee Verhoef al snel een tijdstraf, die door Aqua’68 direct werd verzilverd. Deze periode werden afwisselend speelsters van beide ploegen met een tijdstraf 20 seconden naar de kant verwezen. Nienke Postma schoot halverwege die periode van afstand raak in zo’n ‘man-meer’ situatie en vlak daarna Silde van Schuppen wederom uit een mooi uitgespeelde aanval die over meerdere schijven ging. Jaike Gruppen verruimde de stand vanaf de midvoor positie vlak voor het einde van de derde periode tot 8-4.

In de vierde periode waren twee tijdstraffen voor Esmee Verhoef en Ilse Terpstra voor Aqua’68 een mogelijkheid om de stand wat draaglijker te maken, maar onvoldoende om het Orca heel moeilijk te maken. De dames van Orca scoorden in de laatste periode niet meer en er werd wederom een strafworp gemist, de derde van de wedstrijd. Het verschil was echter al te groot om de overwinning in gevaar te laten komen.

Met nog drie wedstrijden te gaan staan de Orca dames nog mooi bovenaan in de tweede klasse, maar er komen nog zeker twee sterke tegenstanders. De eerstvolgende is op 7 maart uit in Coevorden, tegen de dames van Moby Dick

Periodes: 2-1, 3-0, 3-3, 0-2

Speelsters: Jaike Gruppen 3, Nienke Postma 2, Silde van Schuppen 2, Esmee Verhoef 1, Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Puck Kamstra, Zenzi Rokx, Heleen Witteveen, Greetje Timmer, Nadine Smits (keepster)

Bron ©Wilma