Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca pakken 1e winst in 2020

Laatst bijgewerkt op maandag 03 februari 2020

Afgelopen zaterdag mochten de heren aantreden in Rijssen om daar te spelen tegen de plaatselijke de Mors. De Mors is een gerenommeerde middenmoter in de 2e klasse, die het dit jaar moeilijk heeft. Voor de Leeuwarder formatie de ultieme kans om uit het dipje te komen waar de heren zich in bevonden. Bij winst zou Orca zich weer settelen op de 4e plek.

Orca begon furieus aan de wedstrijd. In de openingsfase werd de Mors het bad uit geblazen. Alle chagrijn van de laatste wedstrijden werd in deze periode omgezet in positieve energie. Binnen 2 minuten stond Orca al op een 1-4 voorsprong. En wist de periode uit te spelen met een 2-7 stand.

In de 2e periode kon de Mors zich wat herpakken. Orca bleef uitstekend aanvallen. En wist continu druk te zetten op de defensie van de ploeg uit Rijssen. Doordat het aanvallend zo soepel liep, vergaten de Leeuwarders af en toe de defensieve taken. Hierdoor kon de Mors gelijke trend in de periode houden. En wisten beide teams 4x te scoren. Halverwege was de stand 6-11.

Ook in de 3e periode bleef de wedstrijd spectaculair. Beide teams meenden dat het publiek verwend moest worden en maakten er een doelpunten festijn van. Uit alle macht bleven de teams aanvallend hun kwaliteiten tonen. En vergaten dat er af en toe ook verdedigd moest worden. De Leeuwarder formatie liet in de counter en op de midvoor hun kwaliteiten zien. Men vergat helaas de strafworpen en overtal situaties uit te buiten. Hierdoor liepen de Leeuwarders niet verder uit en bleef de Mors in het spoor van Orca. Aan het eind van de 3e periode was de stand 12-17.

In de 4e periode gooide Orca het over een andere boeg. De Leeuwarders beseften wat het eind doel was. En gooide de wedstrijd op slot om de winst zeker te stellen. Dit gebeurde grotendeels goed. Echter hadden de Orca heren zichzelf iets meer mogen belonen in de aanval. De wedstrijd werd echter geen moment meer spannend en zorgde dat Orca de 1e overwinning van 2020 binnensleepte.

Eindstand 15-18

De Mors  – Orca 15-18   (Jeroen Wouters 4x, Niek Wassenaar 3x, Frank Pol, Duncan Jongbloed, Jort Kramer, Daniël Swart, Brian den Edel 2x, Mark Streelman 1x)

Bron ©Timon