Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Zwaarbevochten overwinning, maar drie punten uit Stadskanaal gaan mee naar Leeuwarden, 4-5

Laatst bijgewerkt op zondag 02 februari 2020

Met een uitgedund team, door vakanties en een griepgolf, werd op zondag, met slechts twee wissels, vertrokken voor de lange rit naar Stadskanaal. Het tweede team van Esta is een van de weinige serieuze tegenstanders in de tweede klasse en een overwinning was noodzakelijk.

De C-jeugd (<15 jr) van Orca was zaterdag ook al tegen Esta aangetreden en daar werd met zeer ruime cijfers de jeugd van Esta gedeklasseerd (3-39). Twee speelsters van dit team gingen op zondag wederom de lange rit maken, als zeer noodzakelijke en welkome aanvulling van de dames senioren. Maar zo makkelijk als zaterdag, ging het in Stadskanaal zeker niet.

Snel na aanvang kon Jaike Gruppen al scoren van de midvoor positie en na twee minuten Zenzi Rokx ook na een mooie solo uitbraak. De stand veranderde de eerste periode niet meer. Wel kregen de dames van Orca twee tijdstraffen tegen en was het zaak de verdediging goed gesloten te houden. Er werd zeer hard gevochten om geen doelpunten tegen te krijgen en dit ging eigenlijk enigszins ten koste van aanvallende kracht. Met 2-0 ging de tweede periode in.

Hierin scoorde Esta eenmaal en Puck Kamstra na ruim twee minuten een zeer belangrijke treffer van afstand. Wederom kreeg Orca tweemaal een tijdstraf. Na enige tijd leek het erop dat er niet alleen tegen Esta werd gespeeld, maar dat ook de beide scheidsrechters een tegenstander waren. Tijdstraffen vielen er tot de rust alleen aan Orca zijde.

Snel in de derde periode kregen de dames ook een penalty tegen die werd benut door Esta en stond het 2-3. Iedere minuut was het knokken om geen treffers tegen te krijgen. De verdediging werkte zeer hard en met slechts twee wissels was het afzien. Jaike Gruppen scoorde een belangrijke vierde goal in deze periode en wederom was er aan Orca zijde vier keer een tijdstraf die moest worden overwonnen. De laatste 10 seconden van de derde periode kwam toch een tegengoal en stond het 4-4.

Spannende laatste vijf minuten gingen in. Geen doelpunten meer tegen, maar zelf scoren was het devies. Dit laatste lukte in de laatste minuut, toen Jaike Gruppen van verre afstand de keepster kon passeren en de winnende treffer noteerde. Opgelucht en blij met de zwaar bevochten punten kon de verre terugrit aanvangen.

In de competitie wachten nog vier wedstrijden, als eerste komen a.s. zaterdag de dames van Aqua ‘68 uit Assen naar de Blauwe Golf, om 19.15 uur.

Periodes (2-0, 1-1, 1-3, 1-0)

Doelpunten: Jaike Gruppen 3, Puck Kamstra 1, Zenzi Rokx 1, Nienke Postma, Esmee Verhoef, Annerixt van Dijk, Heleen Witteveen, Lelise Noom, Nadine Smits (keepster)

Afwezig waren: Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Mirte Edens, Greetje Timmer

Bron ©Wilma